Nieuws- en persberichten

10jul
2023

Innovatie van de Maand: de volautomatische laadrobot

Innovatie van de Maand: de volautomatische laadrobot

Stel je voor: een robot die voor jouw elektrische auto moeiteloos de laadkabel inplugt zonder dat je daar zelf een vinger voor hoeft uit te steken.

 

 

 

Het is de nieuwste innovatie van De Hyundai-groep die het leven van elektrische rijders een stuk makkelijker maakt. Maak kennis met de Automatic Charging Robot (ACR), de volautomatische laadrobot.

 

De geavanceerde laadrobot, bekend als de Automatic Charging Robot (ACR), neemt de taak van het inpluggen van de oplaadkabel volledig van je over. Super handig voor wanneer het regent, en je dus liever in de auto blijft zitten. Maar ook wanneer je zelf beperkt ben in je beweging om wat voor reden dan ook. En met de verwachting dat oplaadkabels in de toekomst dikker en zwaarder zullen worden waardoor deze voor sneller laden kunnen zorgen, is deze innovatie nog relevanter.

 

De ACR neemt moeiteloos de taak over om de oplaadkabel in de laadpoort van je EV te pluggen en te verwijderen. Achter deze eenvoudige handeling schuilt geavanceerde software, 3D-camera's en kunstmatige intelligentie. De ACR is ook bestand tegen verschillende fysieke uitdagingen, zoals het gewicht van de oplaadkabel en het is stof- en spatwaterbestendigheid. De laadrobot kan hierdoor het hele jaar door gebruikt worden.

 

De exacte verschijningsdatum en prijs van de ACR bij laadstations zijn nog niet bekend. Maar, met alle voordelen die hierbij komen kijken zal het een kwestie van tijd zijn totdat de robot in het dagelijks leven wordt geïntroduceerd. Een mooie innovatie!

 

Meer lezen over innovaties? Eerder schreven wij over de oplossing tegen wagenziekte en de verwarmde autogordel.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.