Stadslogistiek

ALD Consultancy helpt bij de keuze en implementatie van efficiënte en duurzame mobiliteitsoplossingen voor stadslogistiek

Bij stadslogistiek komt een hoop kijken. Waar je voorheen nog moeiteloos met een bestelbus op fossiele brandstof stadscentra in kon, stellen gemeenten nu steeds strengere eisen aan hun binnensteden om deze leefbaar te houden. De invoering van zero-emissie zones is hier een voorbeeld van. 

 

Daarnaast zijn consumenten steeds meer gewend aan snelle aanrijtijden van bezorg- en onderhoudsdiensten, en wil je dus voorkomen dat je vertraging oploopt door file- en parkeerproblemen. Deze ontwikkelingen vragen om passende last mile-oplossingen. 

Zero-emissie zones

Vanaf 2025 stellen tientallen gemeenten de zero-emissie zone in. Dit betekent dat bestelbussen en vrachtwagens met een fossiele verbrandingsmotor niet meer welkom zijn in stadscentra.  

Wat betekent dit in de praktijk voor jou als ondernemer met een bestelbus of vrachtwagen?

  • Nieuwe bestelbusjes en vrachtwagens, die na 2025 op kenteken gezet worden, moeten emissieloos rijden om deze zones in te komen.
  • Oudere voertuigen kunnen gebruikmaken van de overgangsregeling. Tot eind 2026 mogen bestelbusjes die op brandstof rijden en  - die minimaal een emissieklasse van 5 of hoger hebben - de zero-emissiezones nog inrijden. Voor vrachtwagens geldt deze regeling tot eind 2029.
  • Vanaf 1 januari 2030 moeten alle bestelbusjes en vrachtwagens emissieloos zijn om in deze gebieden te rijden.

De invoering van de zero-emissiezones in de binnensteden lijkt misschien nog ver weg, maar het is verstandig nú al aan de slag te gaan, zodat je tijdig en goed voorbereid bent.

Duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossingen

Hoe zorg je dat jouw organisatie klaar is voor de toekomst? Kies je via ALD Electric voor de elektrische bestelbus? Of een omgebouwde personenwagen met een grotere actieradius? Of passen de Lichte Elektrische Vrachtvoertuigen (LEV) of e-cargo voertuigen beter bij jouw bedrijf? De ideale mobilteitsmix is voor elke organisatie anders. ALD Consultancy helpt je graag bij het maken van de beste keuze, die afgestemd is op jouw bedrijfsprocessen en medewerkers.

ALD Flex e-cargo 

Ben je al bekend met e-cargo oplossingen? ALD Flex e-cargo voertuigen zijn elektrisch aangedreven fietsen met voldoende laadruimte. Het is een vitale en sympathieke oplossing waarmee je je snel en wendbaar door de stad verplaatst. En er is geen rijbewijs voor nodig.

We organiseerden een e-cargo roadshow voor onze interne sales collega's om kennis te maken met de verschillende e-cargo bikes en hun specifieke kenmerken. Bekijk hieronder de video.

Je kunt e-cargo bikes voor een korte termijn flexibel leasen om te ontdekken hoe het in de praktijk bevalt. 

Meer weten over Stadslogistiek? Onze consultants vertellen je graag meer

Wij bieden maatwerk advies voor grote en kleine ondernemingen. Neem contact op met onze Mobility Consultants via het telefoonnummer +31 (0)20 658 70 00. Je kunt ook een e-mail sturen naar info.nl@aldautomotive.com.

Vragen? Bel ons
+31 20 658 70 00