Whitepaper download

Bij ALD Automotive vinden we het belangrijk om onze kennis over wagenparkbeheer, leasing en duurzaamheid up to date te houden en met jou te delen.

Daarom voeren we regelmatig onderzoek uit en schrijven we whitepapers over onze bevindingen. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest recente whitepapers, om gratis te downloaden. Veel leesplezier!

 

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun medewerkers. Deze rapportageverplichting is onderdeel van het Klimaatakkoord en is bedoeld om inzicht te krijgen in de mobiliteit van werknemers en om maatregelen te nemen om deze te verduurzamen. Voor wie geldt het?  Welke eisen stelt de normerende regeling? En wat moet je als werkgever aanleveren? Lees het in ons gratis e-magazine.

 

Plug-in hybrides in een duurzaam mobiliteitsbeleid

Passen PHEV’s, oftewel Plug-in Hybride Elektrische Voertuigen, in een duurzaam mobiliteitsbeleid? Om meteen met de deur in huis te vallen; ALD Automotive vindt van wel. In dit whitepaper zoomen we in op dit type voertuig; wat is een PHEV precies, onder welke voorwaarden past dit type voertuig in een groen mobiliteitsbeleid? En waar moet je als fleetmanager rekening mee houden als je plug-in hybride auto’s opneemt in je mobiliteitsbeleid?

 

Hoe voeg je e-bikes toe aan je mobiliteitsbeleid?

Met een e-bike kun je vrij gemakkelijk langere afstanden afleggen en doordat deze betaalbaar is, is het een aantrekkelijk vervoersmiddel om aan je mobiliteitsbeleid toe te voegen. Lees ons online magazine voor een aantal handige handvatten en een stappenplan om de e-bike te integreren in je mobiliteitsbeleid.

Download E-magazine button-1

 

Hoe past MaaS in jouw mobiliteitsbeleid?

Experts zijn het erover eens; Mobility-as-a-Service - in de volksmond afgekort naar MaaS – is de oplossing die in de toekomst gaat zorgen voor flexibele en duurzame mobiliteit. Maar waar staan we nu? En hoe past MaaS nu al binnen uw mobiliteitsbeleid?

Download whitepaper button

 

 

Het voordelige lease-alternatief voor ondernemers

Er rijden in Nederland zo’n 680.000 zakelijke leaseauto’s rond. Een groot deel van deze auto’s is spiksplinternieuw en kan nog jaren mee als gebruikte leaseauto, in de vorm van occasion lease. Occasion lease neemt de laatste jaren in populariteit toe, met name binnen het mkb en zzp'ers. Meer weten? Wij vertellen je er graag meer over.

Download whitepaper button-1

  

De praktische kant van occasion lease

Wat kun je verwachten als je voor occasion lease kiest? Wij spraken met Jonathan Kits, Delivery Expert bij ALD Automotive. Door de case study te lezen kom je meer te weten over de voordelen voor mkb en ondernemers, de populaire merken en de wat de toekomstverwachtingen zijn.

Download case study button-1

 

De sterke opkomst van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Er komen steeds meer modellen op de markt en door de verbeteringen van de accu’s is elektrisch rijden voor steeds meer leaserijders een serieuze optie. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij een elektrische autoregeling? Wil je meer weten over het kostenplaatje? Of wil je elektrisch rijden stimuleren onder jouw leaserijders? Wij bieden je graag kosteloos onze whitepaper aan.

Download whitepaper button-2

 

E-bikes, de toekomst van het woon-werkverkeer?

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame levensstijl. Maar ook bedrijven vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker. In dit whitepaper richten we onze schijnwerpers daarom op een misschien wel heel aantrekkelijk alternatief voor jouw al dan niet elektrisch aangedreven leaseauto. Een alternatief waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht: de e-bike.

Download whitepaper button-3

 

De toekomst van mobiliteit is elektrisch

Er komen steeds meer (betaalbare) elektrische automodellen op de markt, en de transitie naar elektrische mobiliteit versnelt. Ben jij ook al ‘Ready to switch on’? Of vraag je je nog af hoe de praktijk eruit ziet?

Download whitepaper button-3

 

Hoe richt je je mobiliteit in na de coronacrisis?

Tijdens de coronacrisis hebben we ontdekt dat we werk en reizen anders kunnen organiseren. In ons e-magazine zetten we de zee aan mobiliteitsmogelijkheden - die goed inspelen op de nieuwe mobiliteitswensen - onder elkaar. Denk aan de inzet van e-bikes, deelauto’s of flexibele leaseoplossingen.

Download whitepaper button-3

 

Vragen? Bel ons
+31 20 658 70 00