Tips voor elektrisch rijden

Ga je (voor het eerst) elektrisch rijden? Wij delen alvast een aantal tips met je om je op weg te helpen.

Hoe werkt opladen?

Om je elektrische auto op te kunnen laden heb je een oplaadkabel, een oplaadpaal en een oplaadpas nodig (in het geval van een publieke oplaadpaal). De laadpas ontvang je vrijwel altijd voor aflevering van de auto. Parkeer de auto bij een laadpaal en kijk of de lampjes op de paal groen zijn. Zijn ze rood, dan is er een storing en kun je niet opladen. Plug de stekker van de oplaadkabel in de auto en in de laadpaal en scan bij een publieke laadpaal je pasje. De kabel vergrendelt en de lichtjes op de laadpaal worden nu blauw.

Klaar met laden? Dan ontgrendel je de kabel ook weer met je laadpas. Wanneer je onderweg bent en niet te lang wil wachten bij een laadpaal kun je gebruik maken van een snellaadpaal. Deze staan doorgaans langs drukke wegen, en hanteren hogere tarieven.

EV_website_image_NL

Oplaadpunten

Nederland telt tienduizenden (semi-)publieke laadpunten en duizenden snellaadpunten, zodat je altijd wel ergens kunt laden. In My ALD vind je eenvoudig de dichtstbijzijnde laadpunten.

Tips voor je elektrische leaseauto

  • Weet je al hoe snel jouw auto kan snelladen? Zorg ervoor dat je dit weet, zodat je altijd bij de juiste snellader staat en weer snel verder kunt met je reis.
  • Probeer de auto altijd op te laden tijdens het parkeren. Zo voorkom je onnodige stops bij snelladers onderweg.
  • Publiek laden is goedkoper dan snelladen (met uitzondering van het Tesla Supercharger netwerk voor Tesla rijders); en thuis of op het werk laden is (meestal) goedkoper dan publiek laden.
  • Bij veel elektrische auto’s wordt een noodlaadkabel geleverd, zodat je in geval van nood thuis of onderweg via een normaal stopcontact kan opladen.
  • In de winter heeft je auto vanwege de kou minder bereik. We adviseren je om de auto in de winter vaker op te laden om onaangename verrassingen te voorkomen.
  • Controleer regelmatig de bandenspanning volgens het instructieboekje van je leaseauto. Door je banden op de juiste spanning te houden verminder je het verbruik van je elektrische auto.
  • Dreig je je bestemming niet te halen? Als je langzamer gaat rijden zul je zien dat je bereik weer groter wordt. Je snelheid verlagen heeft een grotere invloed op je bereik dan bij een benzine/diesel auto.
  • Publieke laadpaal defect? Meld dit dan altijd bij het telefoonnummer dat op de paal vermeld staat. Zo kan de storing verholpen worden en kun je de volgende keer toch weer op deze locatie laden.

Meer informatie?

Wil je meer informatie lezen over bovenstaande en andere onderwerpen? Lees er meer over op onze FAQ-pagina. 

Waarom een brandstofpas?

Tijdens je leaseperiode kun je gebruikmaken van een laadpas of laafdsleutel. Daarnaast ontvang je, als dit in je contract is opgenomen, een MTc nationale brandstofpas, waarmee je brandstof kunt tanken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je gebruikmaakt van vervangend vervoer tijdens onderhoud aan je auto.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met Driver Care. Wij helpen je graag verder.

Wij wensen je veel rijplezier.

       

Vragen?

WhatsApp_410x410_hash644af3+31 (0)20 658 30 80

e-mail_410x410_hash050b7f Driver Care

My ALD app

Regel al je leasezaken via de My ALD app. Meer weten?

app_store-1

google_play-1