Nieuws- en persberichten

21dec

2022 volgens Jeroen Kruisweg: over overnameplannen, innovatie en awards 

2022 volgens Jeroen Kruisweg: over overnameplannen, innovatie en awards 

Nog enkele dagen te gaan, en dan zetten we een punt achter 2022. Tijd om weer een wrap-up van het jaar te maken. We vroegen Jeroen Kruisweg, algemeen directeur bij ALD Automotive, hoe hij terugkijkt op afgelopen jaar. 

“Een bijzonder jaar”, vindt Jeroen Kruisweg. “Hoewel het in de wandelgangen al gonsde, werd begin van dit jaar officieel bekendgemaakt dat de ALD Groep voornemens is LeasePlan over te nemen. Een mooie ontwikkeling, waardoor we krachten kunnen bundelen die onder meer gaan bijdragen aan een versnelde verduurzaming en innovatie van de mobiliteitssector. Zo ver is het nog niet, want zo’n proces gaat niet over één nacht ijs. Het betekent hoogstwaarschijnlijk wél dat dit het laatste nawoord is uit naam van ALD Automotive. Want de voorgenomen overname gaat gepaard met een nieuwe naam, die volgend jaar bekend gemaakt wordt.” 

Great Place to Work 

“Een kop koffie halen bij de barista, sportclinics organiseren of samen successen vieren. We zijn blij dat we na de lockdowns elkaar weer fysiek mogen ontmoeten. Daar groeit je bedrijfscultuur van! Het is regelmatig als vanouds druk op kantoor en daar word ik vrolijk van. Het is een uitdagend jaar geweest, de markt is veranderd en we bereiden ons voor op een nieuwe fase. Daarnaast wil je je klanten de best mogelijke service blijven bieden. Je kunt je voorstellen dat het de nodige werkdruk met zich meebrengt. Hard werken is mooi, maar een goede werk-privé balans in combinatie met vitaliteit vinden we minstens zo belangrijk. We willen bovendien graag een fijne en betrokken werkgever zijn voor onze werknemers. Dat dit opgemerkt wordt, blijkt wel uit het feit dat wij ons ook dit jaar weer een Great Place to Work mogen noemen.” 

Beste leasemaatschappij

“Ik kijk tevreden terug op het jaar, want we lopen bijvoorbeeld behoorlijk in de pas met onze duurzaamheidsambities. Het aandeel EV binnen onze vloot is hoog. Zelfs hoger dan in de andere ALD-landen. Ook waren de verkopen van tweedehands auto’s zeer gunstig. Maar de commerciële resultaten zijn zeker niet het enige waar ik blij mee ben. Sterker nog, ik ben eigenlijk vooral trots op onze medewerkers. De kers op de taart zijn de twee awards die we deze maand nog in ontvangst mochten nemen voor Beste Leasemaatschappij van Vereniging Zakelijke Rijders. Door zowel zakelijke als private leaserijders wordt onze dienstverlening goed gewaardeerd en dat is echt te danken aan al die collega’s die zich, samen met onze partners, dagelijks inzetten voor onze klanten en leaserijders.” 

Nieuw jaar, nieuwe mobiliteitsinnovaties

“Na het winnen van VZR’s Innovatie Award met onze MaaS-app ALD Move, hopen we ook dat onze innovatiekracht ons weer verder brengt in 2023. Een tipje van de sluier: de afgelopen maanden is er achter de schermen gewerkt aan nieuwe mobiliteitsoplossingen om logistiek dienstverleners en servicediensten nog beter te ondersteunen in hun werk. Zo helpen wij deze bedrijven bij het verduurzamen van onder meer de stadslogistiek. Innovatie is een ongoing business, en het zijn hartstikke mooie uitdagingen om samen met partners aan te werken.”


 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.