Nieuws- en persberichten

23nov
2022

ALD Automotive al 5 jaar een Great Place to Work

ALD Automotive al 5 jaar een Great Place to Work

ALD Automotive is voor de vijfde keer een Great Place to Work gecertificeerde werkgever. Een jubileum waar we heel trots op zijn, want hiermee behoren we tot de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland!

Great Place to Work doet elk jaar onderzoek onder medewerkers van ALD Automotive. Op de stelling: ‘Alles overziend vind ik ALD een Great Place to Work’ antwoordt 86% positief. Ook dit jaar scoort ALD zeer hoog (96%) op het gebied van eerlijke behandeling, ongeacht geslacht, geaardheid, etnische of religieuze achtergrond. Daarbij voelen nieuwe medewerkers zich snel welkom (91%), iets wat de leasemaatschappij al jaren kenmerkt.

Goed kan altijd nog beter

Danielle Kruger, HR-director bij ALD Automotive, ziet het echt als een erkenning. “Het is een waardering van onze eigen collega’s en dat is heel waardevol. Zeker na de periode van het thuiswerken! Het certificaat laat zien waarop we goed scoren en brengt ook goed in beeld welke aspecten aandacht behoeven, en dat houdt ons scherp. Natuurlijk wil je aantrekkelijk zijn voor nieuw talent en je wilt ook dat huidige collega’s tevreden zijn én blijven. Zij zijn per slot van rekening onze ambassadeurs die met trots over hun werk vertellen. Het is goed om te zien dat het overgrote merendeel dat dus ook doet.”

Ook post-corona zijn het geen gemakkelijke tijden voor werkgevers, vindt Danielle, en dat maakt deze certificering nog belangrijker. “Elke werkgever heeft momenteel te maken met dezelfde uitdagingen. Het vinden én behouden van personeel is belangrijker dan ooit. Collega’s hebben het gevoel zich bij ons nog steeds te kunnen ontwikkelen door bijvoorbeeld opleidingen te volgen. En ik vind het fijn om te zien dat iedereen graag een aantal dagen per week naar kantoor gaat, om hier de verbinding te zoeken met hun collega’s.”

Waardering, erkenning en aandacht

Een goed gevoel en ontwikkeling zijn niet de enige factoren die medewerkers belangrijk vinden. Verder wordt er positief gereageerd op de hoeveelheid vrije dagen, de thuis- en flexwerk mogelijkheden, de fijne werkplek en goede sfeer onder collega’s. Waardering voor inzet onder hoge werkdruk en voor het welzijn zijn net zo belangrijk. “Een actieve personeelsvereniging en sportteam zorgen voor informele, gezellige en bindende activiteiten. Maar ook op dagelijkse basis een gezonde smoothie, de barista in de ochtend, een traktatie bij het vieren van successen – het zijn juist die “kleine” dingen die de mensen waarderen. Zo hebben we als verrassing alle medewerkers onlangs een hoodie cadeau gedaan, een geste die past bij de herfst en de gestegen energieprijzen” aldus Danielle. 

Ook bij deze Great Place to Work werken?     

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Lijkt het je interessant om bij ons te komen werken? Bekijk dan onze vacaturesite www.werkenbijaldautomotive.nl.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.