Nieuws- en persberichten

09dec

ALD Automotive is beste leasemaatschappij 2023

ALD Automotive is beste leasemaatschappij 2023

ALD Automotive sleept op de valreep van het jaar maar liefst drie hoofdprijzen binnen bij de verkiezing Beste Leasemaatschappij van Nederland 2023.

 

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft bekendgemaakt dat ALD Automotive door zowel zakelijke als private leaserijders in de categorie ‘Grote leasemaatschappijen’ is verkozen tot Beste Leasemaatschappij met een gemiddeld rapportcijfer van respectievelijk 8,2 en 8,5. Ook wint ALD Automotive de Innovatie Award voor ALD Move, de mobiliteitsapp die werkgevers helpt bij het behalen van strategische bedrijfsdoelen, het beheren van reisbewegingen vergemakkelijkt én medewerkers efficiënter en blijer laat reizen.

Dit is de derde keer op rij dat ALD Automotive wordt uitgeroepen tot beste leasemaatschappij. Twee jaar geleden won ALD Automotive de prijs in de categorie Zakelijke Lease, vorig jaar in Private Lease. En het is trots nu de koppositie in handen te hebben in beide categorieën. Ook door wagenparkbeheerders wordt ALD Automotive goed gewaardeerd met een derde plek. In het onderzoek worden leasemaatschappijen beoordeeld op onder meer communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland, ziet de award als een beloning voor het harde werk.

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland:” We zijn ontzettend trots dat we de titel Beste Leasemaatschappij mogen dragen. Het toont aan dat de inspanningen van onze medewerkers om de leaserijder en klant voorop te stellen onverminderd gewaardeerd worden. Dat motiveert ons allemaal om onze lat hoog te houden. Ook dit jaar hebben we bijvoorbeeld flink geïnvesteerd in een nieuw digitaal bestelplatform voor zowel private als zakelijke lease. Maar in de gehele linie is vooral de persoonlijke aandacht voor klanten en leaserijders zo belangrijk.”

Klanteninzicht als start van nieuwe innovatie

Nieuw is de Innovatie Award voor de meest innovatieve leasemaatschappij van het jaar. Om genomineerd te worden, werd ALD Automotive om te beginnen hoog gewaardeerd op de innovatie-vraag die in de vragenlijsten van berijders en wagenparkbeheerders stond. De genomineerde leasemaatschappijen moesten vervolgens een concreet voorbeeld van een actuele innovatie aanleveren, die een deskundige vakjury vervolgens heeft beoordeeld.

Met het slimme B2B MaaS-platform ALD Move positioneert ALD Automotive zich niet alleen als leasemaatschappij die auto’s faciliteert, maar zorgt voor het maken van de juiste keuzes in brede mobiliteit. De combinatie van het koppelen van persoonlijk reisadvies aan de strategische doelen van het bedrijf gaf de doorslag bij de vakjury.

Het onderzoek

In het jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven meer dan 5.472 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over hun leasemaatschappij. Leaserijders gaven gemiddeld het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,1 en de private-leaserijders een 8,4. De gemiddelde NPS is met 26 gelijk aan het jaar ervoor.

VZR-voorzitter Jan van Delft zegt hierover: ”Leasemaatschappijen scoren goed op het onderdeel tevredenheid in een sterk veranderende markt. Dit doet ons deugd. Dit onderzoek houden we nu inmiddels al jaren en het is doorontwikkeld tot een ware branchenorm. Dit is een goede zaak”.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.