Nieuws- en persberichten

11nov
2021

Innovatie van de Maand: Meest milieuvriendelijke route van Google Maps

Innovatie van de Maand: Meest milieuvriendelijke route van Google Maps

De kans dat je Google Maps gebruikt om van A naar B te komen is vrij groot. Op dit moment kun je al kiezen voor verschillende routeopties zoals het vermijden van snelwegen, tolwegen of veerdiensten. 

Binnenkort komt daar een nieuwe optie bij. De navigatie-applicatie voegt namelijk een extra mogelijkheid toe waardoor je kunt kiezen voor de meest milieuvriendelijke route. Dus ook in het kiezen van je navigatie zou je kunnen bijdragen aan duurzaamheid!

Brandstofverbruik, helling en verkeersdrukte

Wie Google Maps gebruikt en de bestemming invoert, krijgt de geschatte aankomsttijd te zien. En bij grote verkeersdrukte of files worden alternatieve routes voorgesteld. Maar binnenkort kun je dus ook kiezen voor de meest duurzame route naar jouw plek van bestemming. 
Hiermee wordt de route bedoeld waarmee je (in theorie) de minste brandstof verbruikt en waardoor de auto minder CO2 uitstoot; klimaatvriendelijker dus. Maps houdt hiervoor ook rekening met een helling van de weg en eventuele verkeersdrukte onderweg. 

Alternatief

Daarnaast houdt de navigatie-applicatie ook rekening met lage-emissiezones en laat je weten of jouw auto daar welkom is of niet. Is dat niet het geval? Dan stelt Maps een andere route of alternatieve vervoersoplossing voor. Wanneer de geschatte aankomsttijd niet te veel afwijkt van de snelste route, toont de navigatie-applicatie standaard de meest duurzame. Blijkt de duurzaamste route toch niet de snelste te zijn? Dan krijg je alsnog de keuze om toch het snelste traject te volgen. Wie liever standaard de snelste route van A naar B voorgeschoteld wil krijgen, moet daarvoor de instellingen even aanpassen.

In de Verenigde Staten zijn de nieuwe Maps functies inmiddels al te gebruiken, zowel op Android- als op iOS-apparaten. Ze worden nu ook langzaamaan wereldwijd uitgerold, zodat we ook in Nederland er binnenkort gebruik van kunnen maken. Een mooie duurzame innovatie van Google

Meer lezen over innovaties? Eerder schreven we al over het 'Nooit meer laden' en ‘De eerste auto die Bitcoin kan minen’.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.