Nieuws- en persberichten

14okt

Innovatie van de Maand: Nooit meer laden

Innovatie van de Maand: Nooit meer laden

Elektrisch rijden zonder ooit nog je auto te hoeven opladen? Het Chinese merk Nio heeft de lat hoog liggen. Met een actieradius van wel 1000 kilometer en een volle batterij binnen 3 minuten, begint het er aardig op te lijken. 

Een mooie innovatie en vooral een mooi vooruitzicht voor de toekomst van het elektrisch rijden. Maar hoe zit het dan precies? De Chinese startup Nio wil volgend jaar al een auto produceren met een actieradius van 1000 kilometer. Momenteel heeft hun elektrische sedan al een batterij die in de meest ideale situatie 500 tot 700 kilometer lang de weg op kan. Maar met wat extra kWh’s in de accu verwachten zij dat die 1000 kilometer ook haalbaar is. 

Swap stations & leaseconstructie

Klinkt interessant…  maar nog interessanter klinkt het laadplan! Laadplan is niet helemaal het juiste woord, want een lege accu wordt niet geladen waar je bijstaat, maar gewisseld. Dit bedrijf heeft in China een heel netwerk ‘Swap Stations’ geplaatst. Het wisselen van een batterij neemt drie minuten van je tijd in beslag, sneller kan het bijna niet. Dit concept gaat Nio ook naar Europa brengen. 

Nio werkt met een soort leasecontructie. Naast dat je lege accu’s vervangt door een vol exemplaar, kun je ook zwaardere accu’s met meer power huren. Handig voor als je op vakantie gaat, of weet dat je meer kilometers moet afleggen dan gebruikelijk. Op dit moment zet Nio de eerste stappen in Europa. In Noorwegen wordt sinds deze maand de ES8 SUV geleverd. Duitsland maakt in 2022 kennis met deze Chinese concurrent van Tesla. De verwachting is dat Nederland kort daarna aan de beurt is, maar dat houden wij uiteraard voor je in de gaten!

Meer lezen over innovaties en mobiliteit? Eerder schreven wij over een EV die bitcoins kan minen en over het elektrische cargovliegtuig Alice.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.