Nieuws- en persberichten

14sep
2021

Innovatie van de Maand: de eerste auto die bitcoins kan minen 

Innovatie van de Maand: de eerste auto die bitcoins kan minen 

Elon Musk is er al redelijk bedreven in om met cryptovaluta te handelen. Zijn enige puntje van kritiek op deze valuta is dat het het generen van de munten grote impact heeft op het milieu omdat dit veel energie slurpt.

Misschien dat deze innovatie hier verandering in kan brengen: de Daymak Spiritus is de eerste auto waarmee je cryptovaluta kunt genereren, op zonne-energie. Musk zou willen dat ‘ie het zelf uitgevonden had! 

De auto is voorzien van speciale soft- en hardware waarmee je bitcoins, Ethereum of Dogecoin kunt delven. Misschien een flauwe woordspeling maar het proces waarmee cryptovaluta gemaakt wordt is ook een beetje een cryptisch verhaal. Ingewikkeld dus! Maar de techniek die in deze auto verwerkt is maakt het mogelijk dat de crypto’s in een wallet opgeslagen worden dat verwerkt is in het Infotainmentsysteem. Het ‘minen’ doet de auto overigens alleen als ‘ie stil staat omdat de zonne-energie anders ten koste gaat van de actieradius die bijna 300 kilometer zou moeten zijn. Feitelijk kun je dus geld verdienen terwijl je geparkeerd staan of aan de laadpaal hangt. 

Dan nog wat een paar ‘gewone’ feiten over de auto. Het is best een opvallende verschijning maar met name omdat het een elektrische driewieler is, met ruimte voor twee personen. De maximumsnelheid ligt op de 140 km/uur. Vanaf 2023 moet de Daymak Spiritus in de verkoop komen en dat voor een bedrag vanaf zo’n 16.400 euro. Uiteraard kun je ook in cryptovaluta betalen...

Meer lezen over innovaties die ons opvielen? Eerder schreven we over Hydrofoiler XE-1 en The car that cares.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.