Nieuws- en persberichten

18nov

Innovatie van de maand: Ontdek de wereld vanuit je woonkamer

Innovatie van de maand: Ontdek de wereld vanuit je woonkamer

Zou je ook het liefst elke maand wel willen even willen ontspannen in een tropisch oord of een gave citytrip willen maken? Lekker erop uitgaan en je in een andere wereld wanen? Met de Oculus Quest 2 kan dat. Sterker, na een dag hard thuiswerken zit je zo met een cocktail op het strand. Deze innovatieve gadget maakt reizen vanuit je luie stoel mogelijk. 

De Oculus Quest 2 is een standalone -VR-headset waarmee je lekker kunt gamen, maar ook allerlei andere ‘experiences’ kunt doen. Je kan door de straten van Pompeii lopen, een maanwandeling maken, het tropisch regenwoud in en nog veel meer! Er gaat letterlijk een wereld voor je open. Dat is mogelijk dankzij de verschillende apps die zijn ontwikkeld voor de headset, die hele werelden in 3D kunnen simuleren. Na de voorganger Oculus Quest heeft Facebook op recent een verbeterde versie op de markt gebracht met een mooiere beeldkwaliteit. De Oculus Quest 2 heeft namelijk een resolutie van 1832 bij 1920 pixels per oog. Ook is de nieuwe versie volledig draadloos en werkt los van een PC. Dat maakt jouw reisavontuur een stuk gemakkelijker.

Geen reistijd meer

Nu je op elk moment van de dag vanuit huis de wereld kunt ontdekken, is ook het fenomeen reistijd verdwenen, dat bestaat namelijk niet in de VR-wereld. Je hebt een eerste klas kaartje voor alle plekken in de wereld op elk mogelijk moment van de dag. Dus ben je klaar met je bezoek aan de Piramiden in Egypte en wil je graag de Alpen in? Met de Oculus Quest 2 ben je in no-time verplaatst van locatie. Ook handig voor als je vliegangst hebt of snel wagenziek bent! 

Meer lezen over innovaties die ons opvielen? We schreven eerder over ‘Op zonne-energie de wereld rond’ en ‘Nederlandse weg-innovaties’. Wil je altijd het laatste mobiliteitsnieuws, volg ons dan op LinkedIn en Facebook!
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.