Nieuws- en persberichten

10mrt

Innovatie van de Maand: een stoel op wielen

Innovatie van de Maand: een stoel op wielen

Binnenkort hoef je je stoel niet meer uit te komen om koffie te halen. Segway, bekend van de zelf-balancerende vervoersmiddelen, heeft weer iets nieuws bedacht: de S-Pod, een stoel op wielen, waarmee je kortere afstanden kunt afleggen. Natuurlijk is de S-Pod niet ontwikkeld voor de luie mens.

Het is echter wel een fantastisch vervoersmiddel voor mensen die slecht ter been zijn en een steuntje kunnen gebruiken. 

Je ziet de hippe vervoersmiddelen steeds vaker in het straatbeeld verschijnen, zoals een elektrisch skateboard, de e-step of een hoverboard. Segway is voor veel van deze vervoersmiddelen verantwoordelijk. Onlangs is de S-Pod, de stoel op wielen, aan het assortiment toegevoegd. Op de Consumer Electronics Show eerder dit jaar introduceerde het bedrijf het prototype van hun nieuwste voertuig.

Zakelijke markt

De uitvinding van Segway is bedacht als vervoersmiddel voor de korte afstanden, bijvoorbeeld op vliegvelden en in pretparken. Vooral voor mensen die minder goed ter been zijn en niet makkelijk kunnen staan op bijv. een step of board een fantastisch hulpmiddel. De stoel is te besturen met een joystick. 

De S-Pod komt in het derde kwartaal van 2020 op de markt voor zakelijke doeleinden. In de loop van 2021 zal de stoel ook voor consumenten beschikbaar worden. Of de S-Pod dan ook in Nederland te koop zal zijn, is nog maar de vraag. De S-Pod heeft namelijk een snelheid van maar liefst 38 km/u. Dat is met de huidige wetgeving in Nederland niet toegestaan.

Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties

Vind je het leuk om meer te lezen over innovaties die te maken hebben met mobiliteit? Zo schreven we eerder al over de spectaculaire flyboard, een app voor groen verkeerslicht of je elektrische auto opladen in 5 minuten.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.