Nieuws- en persberichten

11feb

Innovatie van de Maand: je auto opladen in 5 minuten

Innovatie van de Maand: je auto opladen in 5 minuten

Het opladen van je elektrische auto neemt meer tijd in beslag dan het tanken van brandstof, maar dat geldt niet voor lang meer als het aan de Israëlische startup StoreDot ligt. Het bedrijf werkt aan een batterij die een elektrische auto in slechts vijf minuten oplaadt, dat is even snel als een reguliere tankbeurt aan de pomp.

Een mooie innovatie die het elektrisch rijden in een nog grotere stroomversnelling kan brengen.

Door de nieuwe batterij van het Israëlische bedrijf StoreDot kunnen elektrische auto’s in vijf tot tien minuten helemaal opgeladen worden. Het bedrijf werkt al een paar jaar aan de nieuwe technologische ontwikkeling, die eerst werd ingezet voor het opladen van telefoons. Met de batterij is een mobiele telefoon binnen één minuut weer helemaal vol. De volgende stap van de startup is het toepassen van de technologie op auto’s. Vorige maand kreeg StoreDot een patent toegewezen, waardoor zij nu verder aan de slag kunnen met de uitrol van hun innovatie.

Vrachtwagens

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft al flink geïnvesteerd in StoreDot, dus zij hopen hiermee als een van de eersten met de superbatterij te kunnen gaan werken. De ontwikkeling van de accu is een race tegen de klok. Ook andere bedrijven proberen een oplossing te vinden voor de lange oplaadtijd van elektrische auto’s. Het is niet duidelijk hoe StoreDot een batterij heeft kunnen ontwikkelen die een elektrische auto in zo een korte tijd helemaal kan opladen, omdat een deel van de Israëlische techniek geheim is. Vorig jaar voerde StoreDot een test uit met een elektrische scooter, waarbij werd aangetoond dat hun technologie daadwerkelijk een elektrisch voertuig in slechts vijf minuten kan opladen. Indrukwekkend resultaat! 

Laadinnovaties 

Met elektrisch rijden in opkomst, wordt ook de vraag naar slimme laadoplossingen groter. Een tijdje terug schreven wij over vijf innovatieve uitvindingen die het laden in de toekomst mogelijk makkelijker maken. En ook de autotechnologie staat niet stil, de huidige EV’s hebben een aantrekkelijke actieradius. Lees er in dit artikel meer over.

Altijd op de hoogte van het laatste innovatienieuws op gebied van mobiliteit? Volg ons op LinkedIn of Facebook!

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.