Nieuws- en persberichten

22nov

ALD Automotive en Eneco werken samen om wagenpark te verduurzamen

ALD Automotive en Eneco werken samen om wagenpark te verduurzamen

ALD Automotive en Eneco gaan samenwerken om klanten te helpen bij het verduurzamen van hun wagenpark. Hiervoor hebben beide bedrijven een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. 

ALD Automotive en Eneco gaan bedrijven met een duurzaamheidsstrategie benaderen met het aanbod om hun mobiliteit te verduurzamen. Dat gaat zowel om de inzet van elektrische auto’s, mobiliteitspassen en andere innovatieve oplossingen die aan de duurzaamheid van de organisatie bijdragen. "Om sneller en beter innovatieve concepten op het gebied van duurzaamheid in relatie tot mobiliteit en energie van de grond te krijgen, moeten bedrijven de samenwerking op zoeken" zegt Carel Bal, regionaal directeur Benelux van ALD Automotive. "Duurzaamheid en innovatie gaan net als mobiliteit en energie, hand in hand. Als dan twee vernieuwers als Eneco en ALD Automotive samen aan de slag gaan, dan zijn de verwachtingen hoog”, aldus Bal. 

“We starten de samenwerking met onze laaddienstverlening. Eneco plaatst laadpunten thuis en op zakelijke locaties bij ALD klanten”, zegt Bram Poeth, directeur Eneco Zakelijk. Ook gaan we binnenkort ALD klanten de Slimladen app aanbieden. Deze zorgt ervoor dat de auto geladen wordt op het financieel meest gunstige moment. Dus als de prijs van stroom het laagst is. Daarnaast wordt een belangrijke pijler onder de samenwerking de ontwikkeling van een mobiliteitstool. Met deze tool kunnen klanten een betere keuze maken uit de verschillende vervoersvormen in combinatie met de daarbij behorende energiebehoefte.”

ALD Automotive was de eerste leasemaatschappij In Nederland met een uitgebreid testprogramma elektrisch rijden in 2010. Op dit moment heeft ALD een vloot van zo’n 4.000 elektrische voertuigen, meer dan 10% van hun totale leasevloot. 

Eneco is al in 2010 begonnen met het verduurzamen van haar eigen wagenpark met elektrische voertuigen in de proeftuin Rotterdam Test Elektrisch Rijden. Ook is Eneco een voorloper met het ontwikkelen van diensten rondom elektrisch vervoer, zoals Auto op Toon®. Hiermee krijgt de berijder op Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, inzicht in de energiekosten die hij voor zijn auto maakt. 

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.