Nieuws- en persberichten

20feb
2024

Nieuwe EV’s om naar uit te kijken in 2024

Nieuwe EV’s om naar uit te kijken in 2024

2024 wordt het jaar dat er meer nieuwe elektrische auto’s komen dan ooit tevoren. In dit blog lichten wij tien nieuwe modellen uit om alvast naar uit te kijken.

 

Peugeot e-3008

De Peugeot e-3008 is een opvallende verschijning, niet alleen vanwege zijn design als mid-size coupé-SUV, maar vooral omdat het de eerste auto is van het Stellantis-concern (waar ook onder meer Alfa Romeo, Opel en Citroën onder vallen) op een geheel nieuw elektrisch platform. Met een accucapaciteit van 73 of 98 kWh en een officieel bereik van bijna 700 kilometer, belooft de e-3008 een mooie toekomst voor het merk. De 160 kW snellaadoptie en de vehicle-to-load standaard voegen extra functionaliteit toe aan deze veelzijdige EV.

 

Citroën E-C3

Een andere EV uit de stal van Stellantis is de Citroën E-C3. Met een 44 kWh accu en een officieel rijbereik van 320 kilometer (realistisch gezien ongeveer 250 km), maakt de E-C3 elektrisch rijden toegankelijk voor een breed publiek. Snelladen met 100 kW zorgt ervoor dat de batterij binnen het half uur weer klaar is voor de volgende rit.

 

Volvo EX30

Volvo introduceert de EX30 als een instapmodel in hun elektrische line-up. Met drie varianten, waaronder een performance twin-motor met 69 kWh batterij, belooft de EX30 indrukwekkende prestaties met een acceleratie van 0 naar 62 mph in slechts 3.6 seconden.

 

Ford Explorer

De Ford Explorer, gebaseerd op het Volkswagen MEB-platform, maakt na een kleine vertraging zijn opwachting in de zomer van 2024. Met batterijopties variërend van 52 kWh tot 77 kWh en een bereik tot 540 kilometer, is deze crossover een veelbelovende toevoeging aan het elektrische SUV-segment.

 

Polestar 4

Met een krachtige dual-motor setup en een batterij van 102 kWh, belooft de Polestar 4 niet alleen indrukwekkende prestaties, maar ook een opvallend design. De Polestar 4 valt namelijk op door zijn unieke ontwerp, vooral door het ontbreken van de achterruit. De mogelijkheid tot bidirectioneel laden voegt extra functionaliteit toe aan deze opvallende SUV-coupé.

 

smart #3

De smart #3, de nieuwste elektrische creatie van Smart in samenwerking met Mercedes-Benz en Geely, belooft een compacte SUV met een sportieve uitstraling. Met een instapprijs vanaf 38.395 euro en verschillende uitvoeringen, waaronder de krachtige smart #3 Brabus met 428 pk. Het gestroomlijnde design, met een aflopende daklijn en sportieve kenmerken, toont de invloed van Mercedes-Benz. De smart #3 neemt plaats in de wereld van betaalbare, sportieve, elektrische SUV's.

 

 

Audi Q6 e-tron

Audi's nieuwste eSUV, de Q6 e-tron, zit vol met geavanceerde technologieën, waaronder een 93.0-kWh batterij met prismatic lithium-ion cellen. Met een indrukwekkende acceleratietijd en geavanceerde koplamptechnologie, heeft de Q6 e-tron veel potentie om elektrisch rijden naar een nieuw niveau te tillen.

 

Renault 5 E-Tech Electric

Op 26 februari 2024 maakt de autowereld kennis met de compleet nieuwe Renault 5 E-Tech Electric, een retrodesign elektrische hatchback. Met een verwachte vanafprijs van ongeveer 25.000 euro en een compacte lengte van 3,92 meter, brengt Renault een betaalbare en kleinere elektrische auto op de markt. De Renault 5 E-Tech Electric is uitgerust met een 52 kWh accupakket, wat volgens Renault een bereik van maximaal 400 kilometer mogelijk maakt zonder bij te laden.

 

Kia EV3

Kia's compacte elektrische SUV, de EV3, is praktisch en zet in op plezierig rijden. Met een fris ontwerp en een focus op milieuvriendelijke materialen, zou de EV3 een aantrekkelijke optie kunnen zijn in het snelgroeiende segment van betaalbare elektrische voertuigen.

 

Hyundai Ioniq 5 N en Ioniq 7

Hyundai zet zijn opvallende designrichting voort met de Ioniq 5 N, een verbeterde versie van de originele Ioniq 5 met nog betere prestaties en nieuwe functies. Een van die nieuwe functies is een ingebouwd grapje, want deze elektrische auto kan klinken alsof er een zware benzinemotor onder de motorkap zit. Ook wordt de Ioniq 7 binnenkort verwacht, een grote eSUV met ingebouwde autonome rijtechnologie en een aanzienlijke reikwijdte.

 

Kortom, 2024 wordt een goed jaar voor liefhebbers van elektrische auto's, met een diverse line-up van modellen die elektrisch rijden verder zullen stimuleren. Of je nu op zoek bent naar luxe, prestaties of betaalbaarheid, in 2024 zijn er nog meer elektrische auto’s die aan je behoeften voldoen. Nog niet uitgelezen over elektrische auto's? Eerder schrijven wij over drie Chineese EV's.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.