Nieuws- en persberichten

25jul
2023

Vliegende auto? Maak kennis met de Hexa Drone!

Vliegende auto? Maak kennis met de Hexa Drone!

We hebben er allemaal van gedroomd: vliegende auto's die ons snel en moeiteloos door de lucht kunnen vervoeren. Hoewel dit misschien klinkt als sciencefiction, wordt deze droom werkelijkheid met de opkomst van elektronische verticaal-opstijgende en landende technologieën (eVTOL). 

Een opmerkelijke speler in dit spannende veld is de Hexa Drone!

De Hexa Drone, ontwikkeld door het getalenteerde team van LIFT Aircraft, wordt vaak vergeleken met een vliegende auto, maar wij vinden het voertuig meer op een drone lijken. Deze eVTOL is een éénpersoonsvliegtuig dat zowel op water als op land kan landen, waardoor het een veelzijdig voertuig is dat overal gebruikt kan worden.

Ultralicht en toegankelijk

Met een gewicht van slechts 195 kilo en een laadvermogen van 113 kilo wordt de Hexa Drone geclassificeerd als een "ultralicht" recreatievliegtuig. Het beste nieuws? Je hebt geen licentie nodig om ermee te vliegen! Met een maximale snelheid van 100 km/u kan de Hexa Drone je razendsnel ergens naartoe brengen. Houd er echter rekening mee dat de vliegtijd op dit moment nog maar beperkt is tot 15 minuten.

De Hexa Drone is gemaakt van lichtgewicht koolstofvezelcomposiet en heeft een groot frontaal windscherm en open zijkanten - geen deuren dus! Wat deze drone echt bijzonder maakt, is zijn amfibische capaciteit. Dankzij vier drijvers kan de Hexa Drone zowel op het water als op het land landen. De vijfde drijver heeft zelfs een energie absorberend schuim om ruwe landingen op beide oppervlakken te beschermen. Wat de aandrijving betreft, wordt de Hexa Drone volledig aangedreven door batterijpakketten die de 18 propellers en 18 elektrische motoren voeden. Maar wat deze eVTOL echt veilig maakt, is de Distributed Electric Propulsion (DEP) technologie. Hierdoor kan de drone in de lucht blijven met slechts zes propellers.

Maar dat is nog niet alles! De Hexa Drone heeft veel gave functies. Het kan zowel door een piloot worden bestuurd als semi-autonoom vliegen. En zelfs als alle propellers uitvallen, is er een parachutesysteem dat kan worden ingezet om een veilige landing te garanderen.

Zelf een Hexa Drone besturen?

De Hexa Drone heeft al de aandacht getrokken van de Amerikaanse luchtmacht, wat heeft geleid tot verdere ontwikkelingen en samenwerkingen met de overheid. Het toont aan hoe serieus deze innovatieve vliegende auto wordt genomen.

Hoe het zit met de kosten? LIFT Aircraft heeft plannen om de Hexa Drone aan het grote publiek te verkopen. Momenteel zijn er slechts vijf exemplaren beschikbaar, elk geprijsd op ongeveer $495.000. In de toekomst is het de bedoeling dat het publiek de Hexa Drone kan huren voor een unieke vliegervaring.

Met de opkomst van de Hexa Drone en andere eVTOL-technologieën wordt de droom van vliegende auto's steeds dichterbij de realiteit gebracht. Dus, wie weet, misschien vliegen we binnenkort allemaal in onze eigen Hexa Drone!

Bij ALD Automotive volgen we deze ontwikkelingen op de voet. Van traditionele auto's tot elektrische voertuigen en wie weet, misschien zelfs vliegende auto's, we staan klaar om jou te ondersteunen bij jouw reis naar de toekomst van mobiliteit.

Nog niet toe aan een vliegende auto, maar wel benieuwd naar een robot die voor jouw elektrische auto moeiteloos de laadkabel inplugt zonder dat je daar zelf een vinger voor hoeft uit te steken? Lees daar hier meer over.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.