Nieuws- en persberichten

12apr
2022

Inspelen op hoge brandstofkosten en meer flexibiliteit

Inspelen op hoge brandstofkosten en meer flexibiliteit

Binnen organisaties is de taak van fleet- of mobiliteitsmanagers om de kosten van het zakelijk verkeer zo laag mogelijk te houden. Maar gezien de fors gestegen prijzen van benzine en diesel geen gemakkelijke opgave.

ALD Automotive denkt graag mee in oplossingen. Jesse Stuiver is Mobility Consultant bij ALD Automotive en heeft een aantal tips die de kosten van het wagenpark terug kunnen dringen.  

1.    Besparen op brandstof 

De grootste kostenpost van een wagenpark is brandstof. Met iedere niet gereden kilometer bespaar je dus op deze kosten en daarmee ook op de CO2 uitstoot. Voor de coronacrisis sprak iedereen face to face af en was reizen noodzakelijk. Maar nu, na de coronacrisis, is videobellen heel gewoon en thuiswerken steeds populairder geworden. Het is dus heel belangrijk om de vraag te stellen of elke gereden kilometer echt nodig is, of dat het anders kan. Hiermee kun je al flink op de brandstofkosten besparen. 

Toch de weg op? Dan loont het om het tanken langs de snelweg te mijden en te kiezen voor pompstations buiten de snelweg. Dit kan wel 14 cent per liter benzine of diesel schelen. Maak deze prijsverschillen inzichtelijk voor leaserijders en ga het gesprek aan is ons advies.

2.    Overstappen naar elektrisch rijden

Een andere optie om op brandstofkosten te besparen is om de overstap naar elektrische mobiliteit te overwegen. Dit jaar stegen de kosten voor benzine en diesel gemiddeld met 55%, terwijl de energiekosten gemiddeld met 20% stegen. Elektrische auto’s zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het grote voordeel dat elektrisch rijden in opkomst is, is dat er steeds meer merken en modellen beschikbaar zijn. Hierdoor wordt het een steeds betaalbaarder en duurzamer alternatief voor de gewone personenauto. 

3.    Ga voor een alternatieve oplossing

Daarnaast zijn er nog andere mobiliteitsoplossingen naast de auto zoals een e-bike en het openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat werknemers openstaan voor deze alternatieven, zo is 40% van de werknemers bereid om met de elektrische fiets naar werk te komen als deze door hun organisatie wordt gefaciliteerd. Het is daarom belangrijk dat werkgevers nadenken over de verschillende opties die er zijn voor mobiliteit. 

4.    Zorg voor flexibiliteit en keuzevrijheid

Mobiliteitsoplossingen die flexibeler inzetbaar zijn en ervoor zorgen dat iedere werknemer gemakkelijk naar het werk kan komen, als het nodig is, worden sowieso steeds belangrijker om over na te denken. Om een voorbeeld te geven; ALD Automotive heeft ALD Move ontwikkeld. Met deze app is het mogelijk om je reis te plannen en de verschillende reisopties, zoals trein, e-bike of auto met elkaar te vergelijken. De app laat zien hoeveel impact de reis op het milieu heeft en hoe lang je er met ieder voertuig over doet. De app kan gekoppeld worden aan de agenda’s van werknemers. Als een werknemer een dag veel moet reizen dan kan die dag gepland worden middels de app. Je krijgt dan een duidelijk overzicht en kan zelf kiezen hoe je de reis gaat maken. 

In de app is ook een mobiliteitskaart beschikbaar. Geen rompslomp meer met het kopen van kaartjes of het activeren van e-bikes. De pas maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot alle mobiliteitsopties.

Neem contact op

ALD Automotive denkt graag mee en kan organisaties nieuwe inzichten geven als het op mobiliteitsoplossingen aankomt. Wil je weten wat dit jouw organisatie kan betekenen? De collega’s van de afdeling Mobility & Consultancy staan altijd voor je klaar. Zij kunnen je helpen met betrekking mobiliteitskeuzes en kunnen het gehele kostenplaatje overzichtelijk in kaart brengen.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.