ALD Move. Haal meer uit je dag

ALD Move helpt medewerkers het dagelijkse woon-werkverkeer en zakelijke reizen slimmer in te richten, met dagelijks mobiliteitsadvies en een eigen persoonlijke mobiliteitsgarage.

Registratie van woon-werkverkeer

Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om werknemers onbeperkt een onbelaste vaste reiskostenvergoeding uit te keren. Aangezien we steeds meer zijn gaan thuiswerken, kan de reiskostenvergoeding alleen nog worden uitbetaald voor de dagen dat er daadwerkelijk gereisd is. 

ALD Move helpt werknemers en werkgevers met een eenvoudige app om automatisch het woon-werkverkeer bij te houden. Dit overzicht van reisdagen, met reisafstanden en het gekozen vervoersmiddel, kan als basis dienen voor de reiskostenvergoeding.

ALDMove_website_image_NL (FILEminimizer)-1

Wil je precies weten hoe de regeling rondom reiskosten er vanaf 1 januari 2022 uitziet en wat er voor jou verandert? Lees dan ons e-magazine ‘Reiskostenvergoeding’.

Mobiliteitsassistent

ALD Move is echter veel meer dan een app om reisbewegingen bij te houden. Het is een persoonlijke mobiliteitsassistent die je medewerkers op basis van hun agenda, de actuele situatie op de weg en de weersverwachting vertelt wat voor hen de snelste, meest voordelige, milieuvriendelijkste of meest comfortabele route naar hun bestemming is.

Wat doen zij liever? Nog even een afspraak voorbereiden in de trein, terwijl ze CO₂ besparen? Of juist tijd besparen door met de auto te reizen? ALD Move maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en houdt daardoor niet alleen rekening met de voorkeuren van je medewerkers, maar ook met bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit en kosten. 

Duurzame mobiliteitskeuzes

Gebruikers krijgen toegang tot hun digitale omgeving, waarin ze zelf hun mobiliteit kunnen managen. Medewerkers die slimme mobiliteitskeuzes maken, zoals het gebruik van een e-bike, openbaar vervoer of elektrische auto, bouwen credits op. Zo kun je je medewerkers nog beter stimuleren om slimme en duurzame mobiliteitskeuzes te maken.

Thuiswerken als 'mobiliteitsvorm'

Waarschijnlijk werken we ook in de toekomst meer vanuit huis dan enkele jaren geleden. Met ALD Move kun je daarom 'thuiswerken' als mobiliteitsvorm kiezen en zelfs vaste thuiswerkdagen instellen zodat je persoonlijke reisassistent hier rekening mee houdt.

Een dag met ALD Move

Hoe werkt het in de praktijk? Het is avond en je bekijkt alvast je reisadvies voor morgen. Het advies is om te reizen met de e-bike, want door de koppeling met jouw agenda weet ALD Move dat het sneller is dan met het ov, parkeerkosten bespaart ten opzichte van de auto en je er credits mee verdient. Je alternatieve reisopties via het ov en de auto worden ook getoond, zodat je zelf een keuze kunt maken. De volgende ochtend ontvang je 20 minuten voor de uiterste vertrektijd een pushbericht met de actuele reistijd. Ook kun je eenvoudig in ALD Move de reisdetails en routebegeleiding starten in een navigatie app zoals Google Maps. 

Mobility management

Net als bij onze leaseproducten, verzamelen we alle mobiliteitskosten op één maandelijkse factuur met daarbij rapportages om je mobiliteitsbeleid effectief te managen. ALD Move is bovendien niet alleen een oplossing voor de medewerkers die een leaseauto rijden, maar voor de mobiliteit van alle medewerkers binnen je organisatie. 

Meer informatie

Wil je meer weten over ALD Move, of zou je het zelf uit willen proberen? Neem dan gerust contact op met onze mobility consultants. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer +31 (0)20 658 70 00. Je kunt je vraag ook mailen naar info.nl@aldautomotive.com. Onze specialisten informeren je graag over de mogelijkheden van ALD Move voor jouw bedrijf.