Nieuws- en persberichten

01sep

Innovatie van de Maand: de slimme verkeersdrempel

Innovatie van de Maand: de slimme verkeersdrempel

De verkeerssituatie rondom scholen is vaak een punt van discussie. Bij voorkeur is die omgeving rondom autoluw of zelfs autovrij. Dit is helaas niet altijd mogelijk en in dat geval is het extra belangrijk om de buurt zo veilig mogelijk te maken. Een Mexicaans bedrijf heeft om deze reden een innovatieve oplossing bedacht; The Intelligent Speed Reducer. Een slimme manier om de snelheid van auto’s te reduceren door middel van een beweegbare verkeersdrempel.

Hoe werkt het?

Het is een beweegbare drempel die omlaag kan zodat het wegdek weer gelijk wordt. In de drempel zit software verwerkt die detecteert of een auto zich aan de maximale snelheid houdt. Rijd je te hard, dan blijft de drempel omhoog staan en zul je moeten remmen. Houd je je aan de toegestane snelheid, dan kun je gewoon je weg vervolgen, zonder hobbels.

Meer voordelen dan snelheid alleen

De Intelligent Speed Reducer is een systeem dat ervoor zorgt dat automobilisten zich beter aan de toegestane maximumsnelheid houden en niet bij elke drempel hoeven af te remmen en weer moeten optrekken. Het positieve bijeffect van deze oplossing is bovendien van duurzame aard; wanneer automobilisten minder hoeven te remmen, slijten banden minder snel en komt er minder fijnstof vrij. Zeker in de bebouwde kom is dat prettig voor omwonenden. Beter voor de gezondheid en het scheelt weer ramen lappen.
 
Wat ons betreft is dit een innovatie die op veel meer plekken van toepassing zou kunnen zijn. Wil je meer lezen over innovaties en veiligheid in het verkeer? Eerder schreven we over Virtueel reizen met de Hardt Hyperloop en Ken jij alle functies van je ADAS.      

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.