Nieuws- en persberichten

11aug

Innovatie van de Maand: Virtueel reizen met de hyperloop

Innovatie van de Maand: Virtueel reizen met de hyperloop

Hardt Hyperloop is een Nederlandse startup die werkt aan het realiseren van de hyperloop. Met de hyperloop zullen grenzen letterlijk vervagen, omdat het mogelijk is om in slechts 3 kwartier van bijvoorbeeld Amsterdam naar Frankfurt te reizen.

Hardt wordt vanuit de hele wereld gevolgd omdat zij een van de weinige partijen zijn die al ver in het realisatieproces zitten. Ook wij volgen deze innovatieve partij op de voet. 

Omdat de hyperloop nog niet publiekelijk toegankelijk is, blijft het voor velen nog een abstract iets. Hardt wil dat graag veranderen en heeft daarom de CABIN-1 ontwikkeld. De CABIN-1 is een drie meter lang onderdeel van een hyperloopvoertuig met een volledig afgewerkt interieur. Zo kun je plaats nemen in een geheel ingericht voertuig en de comfort ervan ervaren.

Door middel van augmented reality is het mogelijk om een virtuele hyperloopreis te maken. Met de HoloLens 2 Xxperience transformeert de CABIN-1 in een volledig hyperloopvoertuig en word je meegenomen op reis. Je reist een eerste hyperlooproute van Amsterdam, via Eindhoven zo naar Düsseldorf en Berlijn. Een reis die in het echt (in 2028) ongeveer een uur duurt. 

Momenteel moeten we het nog even met een video-experience doen van de CABIN-1. Maar zodra de situatie rond corona het weer toelaat en het op een veilige manier mogelijk is, zal de hyperloop te bezoeken zijn op evenementen en openbare plaatsen zoals stations en luchthavens.  

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

   

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.