Nieuws- en persberichten

06jun
2018

Innovatie van de Maand: Elektrisch steppen

Innovatie van de Maand: Elektrisch steppen

Naast de elektrische auto, de e-bike en e-scooter veroveren ook andere elektrische vervoersmiddelen de markt. Bijvoorbeeld de elektrische step en het skateboard. Deze twee zien wij steeds vaker in het straatbeeld terug. Met deze elektrische innovaties kunt u rustig voor de dag komen! 

De elektrische step is een ideaal vervoersmiddel voor de kortere afstanden, en signaleren wij vooral in de stad. De step is makkelijk in te klappen en zodoende ook praktisch om mee te nemen in het openbaar vervoer. De innovators zitten ook op dit vlak niet stil. Er verschijnen steeds meer varianten op de markt waar je meer mee kunt dan alleen steppen. Zo heeft de startup Citybirds een e-step ontwikkeld die in elkaar geklapt nog maar 30 mm hoog is, een ingebouwde display heeft om eenvoudig te kunnen navigeren of notificaties op te ontvangen en die ook nog eens draadloos (via inductie) op te laden is.

E-skateboard

Het model van Citybirds is gezien de prijs niet voor iedereen weggelegd. Want hoewel dit model nog niet officieel te koop is, is de verwachte verkoopprijs ‘niet duurder dan 1500 euro’. Maar er is hoop: de elektrische step is in vele prijscategorieën verkrijgbaar waardoor het voor een grote doelgroep een toegankelijke gadget is. Met een iets minder luxe versie zonder navigatie, stept u namelijk net zo makkelijk van A naar B.

Naast e-steps is ook het elektrische skateboard in opkomst. Met een kleine afstandsbediening kunt u de snelheid van het apparaat reguleren. Het skateboard vraagt wel iets meer van uw evenwichtsvermogen dan de step. 

De voordelen

Misschien dat u zichzelf nog niet meteen op de step bij uw afspraak ziet verschijnen. Toch heeft dit vervoersmiddel potentie gezien de voordelen. Het is een duurzame manier van mobiliteit die bijdraagt aan het verbeteren van de vooral stedelijke luchtkwaliteit. Daarnaast kunt u flink besparen op bijvoorbeeld parkeerkosten. Zo hoeft u niet langer in een duur stadscentrum te parkeren, als u het laatste stukje de step pakt. 

Wilt u meer lezen over handige vervoersmiddelen in de stad? Lees dan ook het artikel over de e-vouwfiets.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.