Nieuws- en persberichten

06dec
2017

Innovatie van de maand: E-vouwfiets Vektron

Innovatie van de maand: E-vouwfiets Vektron

De vouwfiets kampte jarenlang met een niet al te hip imago. De fiets was vooral bedoeld voor de treinreizende forens en moest vooral functioneel zijn. Maar de tijden zijn veranderd, zo ook het imago van de vouwfiets. Met dank aan een nieuwe generatie designers zijn er nu vouwfietsen die gezien mogen worden!

Inmiddels is ook de E-vouwfiets terrein aan het winnen. Een van de juweeltjes onder de E-vouwfietsen is de Vektron, afkomstig van het Taiwanese bedrijf Tern. Hoewel het niet eenvoudig is om een lichtgewicht elektrische vouwfiets te maken die in zowel in- als uitgevouwen toestand gemakkelijk te verplaatsen is, heeft Vektron hiervoor een aantal slimmigheden bedacht. Feit is dat wanneer de fiets in de achterbak getild moet worden, u even uw spierballen moet tonen. Maar door een aantal oplossingen is de fiets in gevouwen toestand eenvoudig voort te duwen. Zo heeft de fiets zelfs loop-assistentie voor de moeilijkere stukken (omhoog bijvoorbeeld).

Nooit meer bezweet op afspraak

Wat de Vektron vooral goed kan? Op de eerste plaats fietsen natuurlijk. Bijkomende voordelen zijn dat u nog sneller op uw afspraak in de drukke binnenstad bent, files ermee ontwijkt, net zoals torenhoge parkeertarieven. De Vektron heeft vier verschillende standen, variërend van 50 tot 250 procent van het trapvermogen. Vals plat of een brug? Geen probleem met deze elektrische vriend. Te laat arriveren bij uw afspraak is dus bijna onmogelijk, gewoon een tandje erbij! Want met tien versnellingen haalt u eenvoudig de 30 kilometer per uur. Een volle batterij haalt bovendien 130 kilometer. 

Onder het bureau

Het hightech controlepaneel houdt precies in de gaten hoeveel batterij er nog beschikbaar is, uw snelheid en de afgelegde afstand. De Vektron heeft ook een goed veiligheidsslot. Dat is natuurlijk handig in de trein of onderweg. Het allerveiligst is om de fiets gewoon onder uw bureau weg te zetten. Dat is zo geregeld, de vouwfiets is in 10 seconden in- of uitgeklapt. 
De prijs? Eerlijk is eerlijk, hiervoor zal menigeen flink in de buidel moeten tasten. Voorlopig zal de Vektron E-vouwfiets niet voor het grote publiek beschikbaar zijn aangezien de prijs ruim boven de 3000 euro ligt. De fabrikant garandeert voor dit bedrag wel optimaal fietsplezier. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.