Pechhulp Nederland

Pech gemeld; wat kun je verwachten?

Het kan iedereen gebeuren, je staat met pech langs de weg. Samen met onze servicepartner ANWB doen we er alles aan om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Wat kun je verwachten? Lees het hier.

1.     Sta je op een veilige plek? Blijf bij je voertuig!

Bij pech komt de hulpverlener zo snel mogelijk naar je toe. Gemiddeld is dit binnen een uur, maar dit is afhankelijk van de drukte op de weg en het tijdstip van de melding. Blijf bij je voertuig, want deze mag alleen gerepareerd of afgesleept worden als je hierbij aanwezig bent.

2.     ANWB is gearriveerd

De ANWB inspecteert het voertuig. In meer dan 90% van de situaties kan het voertuig na reparatie ter plaatse weer verder rijden. Is reparatie niet mogelijk, dan wordt dit uitgelegd en wordt het voertuig naar een servicepunt gesleept.

3.     Lease voertuig wordt afgesleept als reparatie ter plekke niet mogelijk is

Wanneer het niet veilig is om met het voertuig verder te rijden, kijk je samen met de hulpverlener naar een alternatief zodat je wel mobiel blijft. Denk hierbij aan: een taxi, vervangend vervoer, maar ook openbaar vervoer. Heb je een voorkeur, geef dit dan aan bij de hulpverlener.

4.     Vervangend vervoer

Wanneer het voertuig niet verder kan rijden is er de mogelijkheid om vervangend vervoer ter beschikking te krijgen. Het vervangend vervoer dat je van de ANWB hebt ontvangen, heb je tien dagen tot je beschikking. Wanneer het herstel van het lease-voertuig langer als tien dagen duurt, dien je de vervangende auto om te ruilen voor vervangend vervoer van onze servicepartner. Let op: het voertuig van de berger dien je af te melden. Bel daarvoor het nummer op de autosleutel.

5.     Herstel van het voertuig

De hulpverlener brengt het voertuig naar een servicepunt waar het voertuig hersteld kan worden. De servicepartner zal bij aankomst van het voertuig op de locatie contact met je opnemen om je verder te informeren over het herstel van jouw leaseauto.

6.     Voertuig hersteld?

Is jouw lease-voertuig hersteld, en beschik je nog over vervangend vervoer van de hulpverlener? Het vervangend vervoer kun je achterlaten bij de servicepartner, waar het lease voertuig gerepareerd is. Let op: het voertuig van de berger dien je af te melden. Bel daarvoor het nummer op de autosleutel.