Nieuws- en persberichten

12okt
2016

PostNL verruilt diesel voor groengas

PostNL verruilt diesel voor groengas

Eind 2017 rijdt een op de drie PostNL bestelwagens op groengas. In de komende maanden vervangt de postorganisatie 400 dieselauto’s door ruim 400 bestelwagens die op groengas rijden. PostNL is het eerste logistieke bedrijf in Nederland dat op deze schaal investeert in dit soort bestelwagens.

De groengas auto’s hebben vrijwel geen CO2 uitstoot en een zeer lage fijnstof uitstoot. “Op het moment dat een dieselwagen aan vervanging toe is, vervangen we die door een op groengas. Samen met de ruim 140 groene bestelwagens die al rondrijden komt het totaal op minimaal 550 auto’s”, aldus Albert Rodenboog, directielid en voorzitter van de duurzaamheidscouncil van PostNL.

Een op de vijf groen-gas auto’s in Nederland is straks een PostNL-auto. De maatregel is onderdeel van het duurzaamheidsproject ‘Natuurlijk PostNL’ waar ook zonnepanelen op de sorteercentra bij horen en het zo optimaal mogelijk beladen van de wagens.

Carel Bal, general manager van ALD Automotive: “PostNL laat hiermee zien echt werk te maken van de verduurzaming van hun wagenpark. Veel bedrijven denken na over het ‘vergroenen’ van hun mobiliteit, maar slechts een paar bedrijven brengen het op deze manier in de praktijk. De schaal waarmee Post NL groengas inzet en bereid is hierin te investeren is uniek. Mijn verwachting is dat andere bedrijven het voorbeeld van PostNL zullen volgen.”

Bron: Trends in autoleasing

Volg ons nu ook op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.