Nieuws- en persberichten

28feb
2024

De voordelen van vooraf samengestelde auto’s

De voordelen van vooraf samengestelde auto’s

Lange tijd is de norm voor zakelijke mobiliteit de nieuwe, op maat te configureren leaseauto geweest. De leaserijder kiest de gewenste kleur, opties en accessoires, en plaatst de bestelling.

De laatste jaren is een nieuwe vorm van leasen in opkomst. Namelijk vooraf samengestelde auto’s. In dit artikel bespreken we de voordelen hiervan.

Wat zijn vooraf samengestelde auto’s?

Vooraf samengestelde auto’s komen in twee vormen voor. Er zijn nieuwe voertuigen die al zijn geconfigureerd met de belangrijkste opties voor de zakelijke leaserijder. Deze worden in een batch ingekocht door de leasemaatschappij. Daarnaast gaat hem om occasion lease. Bij occasion lease bestaat het aanbod uit goed onderhouden leaseauto’s die geschikt zijn om nog een keer ingezet te worden. Voor beide vormen wordt een leasecontract afgesloten, net zoals bij het leasen van een nieuw te configureren auto. 

Beide opties kennen verschillende voordelen. In dit artikel zullen wij er een aantal uitlichten.

1. Lagere kosten

Het leasen van een vooraf samengestelde auto is vaak goedkoper dan het leasen van een nieuw te configureren auto. Nieuwe auto’s die in grote aantallen ingekocht worden, zijn voordeliger voor de leasemaatschappij en kunnen daarom ook tegen een voordeliger leasetarief worden aangeboden. Het leasetarief van een occasion is meestal voordeliger dan dat van een nieuwe auto, omdat de investering van een occasion lager is. Daarnaast worden nieuwe auto's steeds duurder, waardoor je vaak kunt profiteren van een lagere bijtelling vanwege de lagere catalogusprijs van een occasion.

2. Snellere levering

Omdat vooraf samengestelde auto’s niet speciaal besteld hoeven te worden zijn deze vaak direct uit voorraad beschikbaar.

3. Flexibiliteit

Bedrijven kunnen de leaseperiode kiezen die past bij hun behoeften. Dit is handig als de mobiliteitsbehoeften van een bedrijf voortdurend veranderen. Is er een tijdelijke piek in de vraag naar auto's? Dan kun je kiezen voor een korte leaseperiode vanaf 12 maanden. Verwachten de mobiliteitsbehoeften stabiel te blijven voor een langere periode? Dan is een langlopend contract wellicht voordeliger.

4. Duurzaamheid

Occasion lease draagt bij aan een duurzamere mobiliteitssector. Door gebruikte auto's te leasen, wordt de levensduur van deze auto's verlengd en de CO2-uitstoot verminderd. Nieuwe auto's stoten tijdens de productie een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uit. Door gebruikte auto's te leasen, verleng je de levensduur van deze voertuigen, waardoor de totale CO2-uitstoot per gereden kilometer daalt.

Zijn vooraf samengestelde auto’s de toekomst van zakelijke mobiliteit?

Vooraf samengestelde auto’s bieden een aantal voordelen die relevant zijn voor bedrijven van alle groottes. De lagere kosten, snellere levering, flexibiliteit en duurzaamheid maken het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun mobiliteitsbehoeften op een efficiënte en verantwoorde manier willen invullen. Maar natuurlijk blijft het ook gewoon mogelijk om een auto geheel naar eigen wens te voorzien van opties en accessoires. Er is voor iedere mobiliteitswens een oplossing.

Ben je op zoek naar een vooraf samengestelde leaseauto, kijk dan op www.aldzakelijkleasen.nl voor de scherpste aanbiedingen.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.