Nieuws- en persberichten

27feb
2024

8 tips om je auto weer te laten stralen

8 tips om je auto weer te laten stralen

Een blinkende auto is niet alleen een lust voor het oog, maar voorkomt ook blijvende schade aan jouw auto. Regelmatig onderhoud is cruciaal om vuil, stof en andere elementen te verwijderen die de lak kunnen aantasten.

Ook rij je veel veiliger in een schone auto. Rijhulpsystemen met camera's en sensoren werken namelijk alléén als ze schoon zijn. We delen 8 tips om je auto te laten stralen, wanneer je deze met de hand wil wassen!

Tip 1: Check of je de auto op straat mag wassen

Voordat je met emmer en spons in de weer gaat, is het belangrijk om te controleren of je de auto in je straat mag wassen. In veel gemeenten is dit namelijk verboden, omdat de schoonmaakmiddelen schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Om erachter te komen of je de auto in je straat mag wassen, kun je de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van jouw gemeente raadplegen. Deze vind je online op de website van de gemeente. Als je de auto niet in je straat mag wassen, zijn er vaak wel wasboxen in de buurt waar je de auto alsnog zelf kunt wassen.

Tip 2: Kies voor schoonmaakmiddelen met een keurmerk

Wanneer je de auto met de hand wast, is het belangrijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken die biologisch afbreekbaar zijn en een keurmerk hebben. Deze middelen zijn minder schadelijk voor het milieu dan traditionele schoonmaakmiddelen.

Tip 3: Zet je auto in de schaduw

Bij warm weer wil je niet dat je auto te snel opdroogt. Hierdoor kunnen water- en zeepvlekken op je auto komen. Zonde van al je werk!

Tip 4: Spoel eerst je auto goed af

Om het vuil los te weken is het belangrijk om je auto eerst goed af te spoelen. Het afspoelen is ook belangrijk om krassen te voorkomen. Als je met een spons het vuil probeert weg te poetsen, kunnen er kleine krasjes ontstaan omdat bijvoorbeeld zandkorrels dan schuren.

Tip 5: Breng insectenreiniger aan

Aan de voorkant van de auto zitten vaak vettige overblijfselen van insecten. Dit soort plekken zijn erg lastig te verwijderen. Gelukkig zijn hier speciale insectenreinigers voor. Spuit de vloeistof direct op de vuile plek en laat het enkele minuten intrekken voordat je het wegveegt. Gaat de vlek niet meteen weg? Voorkom hard boenen en herhaal deze aanpak.

Tip 6: Gebruik twee emmers bij het wassen

Een van de beste tips om krassen tijdens het wassen te voorkomen, is de twee-emmermethode. Dit houdt in dat je twee emmers gebruikt: één met sop en één met schoon water.

Met de ‘sop-emmer’ breng je het sop aan op de auto. Met de ‘spoel-emmer’ spoel je de spons of washandschoen uit om het vuil te verwijderen. Zo voorkom je dat je met een vuile spons over de auto wrijft en krassen veroorzaakt.

Tip 7: Spoel en droog je auto goed af

Door ervoor te zorgen dat je alle zeepresten goed hebt afgespoeld voorkom je vlekken op de auto. Droog je auto zo snel mogelijk af na het spoelen. Anders is de kans op (kalk)vlekken groot.

Tip 8: Vergeet niet je velgen te reinigen

Velgen worden blootgesteld aan veel vuil, zoals remstof, modder en strooizout. Dit vuil kan de velgen aantasten en lelijk maken. Gebruik voor het schoonmaken van de velgen een speciale velgenreiniger. Deze reinigers zijn krachtiger dan normale schoonmaakmiddelen en tasten de velgen niet aan.

Ga je toch liever naar de wasstraat? En woon je in de buurt van Breukelen? Breng dan een bezoekje aan de milieuvriendelijke wasstraat van LeasePlan aan de A2 in Breukelen. Dan kun je lekker in de auto blijven zitten en wordt je auto ook schoon.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.