Nieuws- en persberichten

08nov
2023

Mijlpaal: Ayvens heeft half miljoen elektrische voertuigen op de weg

Mijlpaal: Ayvens heeft half miljoen elektrische voertuigen op de weg

Ayvens1 is verheugd te kunnen melden dat het een historische mijlpaal van een half miljoen gefinancierde elektrische voertuigen (EV)2 heeft bereikt. Hiermee bereikt het bedrijf de grootste vloot aan multi-merk elektrische voertuigen in de markt.

Bij de publicatie van de Q3-cijfers 2023, werd bekendgemaakt dat 37%3 van de nieuw geregistreerde personenauto’s een EV betrof. Daarmee komt het aantal registraties over de eerste negen maanden op 34%4. Een sterke prestatie van Ayvens ten opzichte van de Europese markt waarin het aandeel van EV’s over de eerste 9 maanden van 2023 22% bedroeg. De BEV- en PHEV-penetratie van Ayvens bedroeg respectievelijk 21% en 13% in de eerste negen maanden van 2023, aanzienlijk beter dan de markt.

Aan het einde van 2022 hadden ALD Automotive en LeasePlan wereldwijd een gecombineerde vloot van 380.000 EV's en in minder dan 9 maanden bereikte Ayvens de mijlpaal van 500.000 EV’s waarbij Battery Electric Vehicles (BEV's) een duidelijke meerderheid van de totale EV-vloot vertegenwoordigen. 
Deze aanzienlijke stijging bevestigt de koploperspositie van Ayvens als dé mobiliteitsaanbieder in de transitie naar elektrisch rijden. 

 

Ambities voor 2026

Om de energietransitie verder te versnellen heeft Ayvens onlangs nieuwe EV-doelstellingen aangekondigd als onderdeel van PowerUP 2026, haar driejarig strategisch plan. Het streeft ernaar dat tegen 2026 50% van de nieuw-registraties van auto’s bestaat uit elektrische voertuigen, opgebouwd uit 40% BEV en 10% PHEV.

Het bedrijf streeft er ook naar om het gebruik van haar totale EV-oplossingen tegen 2026 te laten groeien tot 400.000 contracten, door het eenvoudig te maken om voor elektrisch te kiezen via consultancy-, laad- en rapportageoplossingen.

Het toenemende aandeel elektrische voertuigen, zal de CO2-uitstoot van het Ayvens wagenpark aanzienlijk verminderen tot gemiddeld 90 g/km5 in 2026 versus 112 g/km in 2022, wat een impactvolle en onmiddellijke bijdrage is aan de klimaatstrategie van het bedrijf. 

“Deze nieuwe mijlpaal benadrukt onze ambitie om de introductie van elektrische voertuigen te versnellen en is volledig in lijn met het PowerUP 2026 strategisch plan en onze nieuwe merkbelofte”, bevestigt Tim Albertsen, Group CEO van Ayvens. “Dankzij wereldwijd 3,4 miljoen beheerde voertuigen en ‘s werelds grootste EV-vloot met meerdere merken zijn we optimaal voorgesorteerd om de transitie naar 
naar emissievrije mobiliteit vorm te geven. We spelen een belangrijke rol in het verbreden van het aanbod van elektrische voertuigen om zo de transitie van de vergroening van wagenparken wereldwijd te versnellen. En kunnen we duurzame mobiliteit voor iedereen tot een gemakkelijke keuze maken. 
 

Notes:

1 "Ayvens" verwijst naar ALD en haar geconsolideerde entiteiten
2 Volledig Elektrische auto/Battery Electric Vehicles (BEVs), Plug in Hybrids (PHEVs), Fuel Cell (FCEV) 
3 Source: ACEA (European Automobile Manufacturers' Association)
4 Management information, in EU+: Europese Unie, UK, Noorwegen, Zwitserland 
5 WLTP (World Harmonized Light Vehicles Test Procedure)

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.