Nieuws- en persberichten

01aug
2023

Je elektrische auto opladen tijdens het rijden? Dat kan met inductielading op een autoweg!

Je elektrische auto opladen tijdens het rijden? Dat kan met inductielading op een autoweg!

Het klinkt misschien onwerkelijk om je elektrische auto op te laden terwijl je rijdt, maar met inductielading op een autoweg wordt het werkelijkheid!

 

Electreon, een veelbelovende startup, vestigde in samenwerking met Toyota en DENSO een wereldrecord. Zij reden met een aangepaste Toyota RAV4 PHEV meer dan 1.900 kilometer op volledig elektrische kracht dankzij een autoweg waarbij het voertuig werd opgeladen tijdens het rijden.

 

De uitdaging begon met slechts een batterij van 18 kWh in de Toyota RAV4 PHEV, een plug-in hybride voertuig. Ondanks de beperkte batterijcapaciteit slaagde het voertuig erin om maar liefst 1.900 kilometer af te leggen in een rit van 100 uur. De rit werd uitgevoerd op een afgesloten rijbaan met speciale technologieën van Electreon die het voertuig opladen tijdens het rijden. Tijdens de recordpoging werd het voertuig niet bijgetankt of opgeladen met iets anders dan het deel van de weg dat was uitgerust met draadloze oplaadtechnologie. Na 100 uur rijden bleef er zelfs nog 241,69 kWh elektriciteit over.

 

De voordelen van oplaadwegen

De keuze voor een plug-in hybride met een relatief kleine batterij lijkt misschien ongebruikelijk, maar dit is om verschillende redenen besloten. Eén van de belangrijkste voordelen van oplaadwegen is dat ook voertuigen met een laag bereik lange afstanden kunnen afleggen op snelwegen die zijn uitgerust met deze technologie.

 

De prestatie van Electreon laat zien dat elektrische voertuigen met een kleinere batterijcapaciteit ook grote afstanden kunnen afleggen, wat de afhankelijkheid van traditionele oplaadstations zou kunnen verminderen en mogelijk de acceptatie van elektrisch rijden vergroot.

 

Internationale projecten en toekomstperspectieven

Electreon heeft aangekondigd dat het pilotprojecten heeft gestart in Zweden, Frankrijk en België om innovatieve technologieën te testen. Het is duidelijk dat Electreon een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de toekomst van elektrische mobiliteit en daarmee het bevorderen van milieuvriendelijk vervoer.

 

Wil je weten hoe het opladen van jouw EV in de toekomst ook uit handen wordt genomen? Lees erover in het artikel dat wij eerder schreven over de automatische laadrobot.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.