Nieuws- en persberichten

12jun
2023

Een paar tips voor als je met warm weer de weg op gaat

Een paar tips voor als je met warm weer de weg op gaat

Veel zonaanbidders hebben er naar hun mening iets te lang op moeten wachten. Maar de zomerse temperaturen hebben ons land duidelijk bereikt. Voorlopig blijven de voorspellingen ook goed.

Maar warmte betekent dat je als automobilist rekening moet houden dat het ook ongemakken met zich mee kan brengen. De temperatuur op het asfalt loopt dan ook flink omhoog. Om je een idee te geven: ook al is het ‘maar’ 21 graden buiten - als de zon goed schijnt kan binnen 10 minuten de temperatuur in een stilstaande auto al oplopen tot 31 graden. En na een half uur tot wel 40 graden. Bij een buitentemperatuur van 27 graden is dat al 37 tot wel 45 graden! 

Ga je met de auto de weg op, dan geven we je graag de volgende tips mee.

Neem (extra) water mee

Het is raadzaam om bij warmte voldoende te drinken. Neem daarom voor onderweg ook extra water mee; want mocht je in de file belanden of pech krijgen, dan weet je zeker dat je vochthuishouding op peil blijft. 

Raam afdekken en paraplu in de auto

De zon schijnt, dus die paraplu ligt misschien achter in de kast. Gooi er toch voor de zekerheid eentje in de achterbak en neem bijvoorbeeld afdekfolie, een zonnescherm of een handdoek mee of plaats zonneschermen in de auto. Het is prettig om het in de buurt te hebben in geval van pech en je in de brandende zon moet wachten. Maar je kunt ook je kinderen of huisdieren ermee uit de zon houden door het zijraam ermee af te dekken zodat zij niet in de brandende zon zitten. 

Vroeg op pad 

Als het werk of de activiteit het toelaat - probeer dan al lekker vroeg op pad te gaan. De kans dat je stil komt te staan door file is kleiner, en logischerwijs is het vroeg in de ochtend koeler. 

Niet te enthousiast met de airco 

Het lijkt verleidelijk, de airco op standje 'koelkast' te zetten, maar let goed op dat je de airco niet te koud zet. Maximaal een graad of 3 a 4 koeler dan de buitentemperatuur, want anders krijg je de zogenaamde ‘klap in je gezicht’ wanneer je uitstapt.  

Kijk voor meer hittetips op de site van onze partner ANWB.

Rijkswaterstaat en de hulpdiensten zijn dit soort dagen extra alert. Dus mocht je met pech ergens stranden, dan proberen zij er zo snel mogelijk te zijn. Op deze manier worden de eventuele ongemakken tot een minimum beperkt. Uiteraard staat ons Driver Care Team ook tot je beschikking! 
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.