Nieuws- en persberichten

22mei

ALD rondt overname LeasePlan succesvol af en maakt management- wijziging Nederland bekend

ALD rondt overname LeasePlan succesvol af en maakt management- wijziging Nederland bekend

ALD Automotive heeft de 100% overname van LeasePlan, een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van wagenparkbeheer en mobiliteit, succesvol afgerond.

 

Met deze overname positioneert de nieuwe combinatie zich als een toonaangevende, internationale speler op het gebied van duurzame mobiliteit. Wereldwijd telt het totale wagenpark 3,311 miljoen voertuigen. 

Door hun krachten te bundelen, pakken ALD Automotive en LeasePlan een leidende rol in de transitie naar emissievrije mobiliteit en geven zij de digitale transformatie van de industrie verder vorm. Het doel is om klanten en leaserijders innovatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden en jaarlijks minimaal 6% te groeien.

Nu de overname is afgerond wordt in Nederland gestart met de integratie van ALD Automotive en LeasePlan tot één bedrijf, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Managementwijzigingen

Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD Automotive | LeasePlan heeft Sander Pleij, voorheen Managing Director van LeasePlan in Nederland, benoemd tot Country Managing Director van de gecombineerde entiteit in Nederland. Deze benoeming is onmiddellijk van kracht en onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende instanties. 

Jeroen Kruisweg, voorheen Managing Director van ALD Automotive in Nederland en Regional Director Benelux, is benoemd tot Group Regional Director en maakt daarmee deel uit van de directie van het hoofdkantoor.

Sander Pleij over de benoeming: “Ik kijk ernaar uit om samen met alle collega’s van ALD Automotive en LeasePlan Nederland deze nieuwe entiteit vorm te geven. De bundeling van krachten van onze twee bedrijven biedt een geweldige basis voor versterking van onze positie in de Nederlandse markt. Als we het goede van onze service en flexibiliteit in leaseoplossingen behouden en tegelijkertijd inzetten op de gezamenlijke innovatiekracht in duurzame mobiliteit, dan ziet de toekomst er zeer positief uit.” 
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.