Nieuws- en persberichten

31mei
2023

Occasion lease zonder zorgen: zo werkt de schade-inspectie van ALD Automotive

Occasion lease zonder zorgen: zo werkt de schade-inspectie van ALD Automotive

Occasion lease is erg populair omdat het veel voordelen biedt. Je maandelijkse kosten zijn lager, levertijden zijn sneller en je kunt kiezen voor kortere looptijden.

 

Bij ALD Automotive begrijpen we dat leaserijders het belangrijk vinden om te weten of hun tweedehands leaseauto ooit schade heeft gehad voordat ze deze zelf in gebruik nemen. Daarom doen wij zelf de inspectie naar schade voordat onze auto’s een tweede leaseleven beginnen. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw occasion leaseauto. 

Inspectieproces bij ALD Automotive
Bij ALD Automotive hoef je niet bang te zijn dat jouw tweedehandse auto onderliggende schade heeft. Wij inspecteren al onze occasion leaseauto's voordat we ze weer in ons lease aanbod opnemen. Tijdens deze inspectie worden verschillende aspecten van de auto gecontroleerd, waaronder de carrosserie, lakwerk en mechanische onderdelen. Onze ervaren monteurs kijken onder andere naar de kleur en structuur van de lak, eventuele deuken, krassen of andere beschadigingen aan de carrosserie, en of er sprake is geweest van reparaties. Daarnaast worden ook de banden, remmen, verlichting en andere technische aspecten geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat de auto veilig en betrouwbaar is om in te rijden.

Door deze grondige inspectie uit te voeren, zorgen we er bij ALD Automotive voor dat onze occasion leaseauto's in uitstekende staat verkeren en dat onze klanten met een gerust hart de weg op kunnen.

Zelf schade aan een auto ontdekken: waar je op moet letten
Als je niet least, maar zelf een auto koopt, wil je natuurlijk ook weten of de auto schade heeft gehad. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet:

1.    Controleer de lak van de auto: let op afwijkingen in kleur en textuur, zoals ruwheid of glansverschillen. Dit kan wijzen op lakwerk dat is bijgewerkt na een ongeluk.
2.    Bekijk de naden: controleer of de afstand tussen de panelen gelijk is en of de naden recht zijn. Als deze niet gelijk zijn, kan het wijzen op een vervanging van het paneel.
3.    Controleer de koplampen: kijk of de koplampen nog goed uitgelijnd zijn en of de afdekkingen intact zijn. Als ze niet goed uitgelijnd zijn, kan dit duiden op een botsing.
4.    Bekijk het interieur: kijk of er scheuren zijn in de stoelen, of dat de airbag afdekkapjes open zijn geweest. Dit kan wijzen op een ongeval.
5.    Controleer de uitlijning: laat de auto op een vlakke weg rijden en kijk of de auto recht rijdt. Als de auto naar één kant trekt, kan dit duiden op een probleem met de uitlijning na een botsing.
6.    Tot slot is via de kentekenregistratie ook terug te vinden of een auto mogelijk schade heeft gehad. Wanneer de auto ooit een WOK-status heeft gehad is dit bij de kentekenregistratie bekend. WOK staat voor Wacht Op Keuren en dit betekent dat de auto niet de weg op mag totdat deze opnieuw is gekeurd. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder schadeherstel. Door het kenteken te controleren op WOK-status kun je zien of de auto in het verleden ernstige schade heeft gehad en of deze is hersteld voordat deze weer de weg op mocht. Het is dus een handige aanvulling op het inspecteren van de auto. 

Kortom, bij ALD Automotive kun je zorgeloos genieten van jouw occasion leaseauto en met deze tips kun je ook zelf mogelijke schade aan een auto ontdekken voordat je overgaat tot koop.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor het leasen van een zakelijke occasion. Bekijk hier ons zakelijke occasion aanbod.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.