Nieuws- en persberichten

19jan

Gelukkig Nieuwjaar! Met de Hongqi E-HS9

Gelukkig Nieuwjaar! Met de Hongqi E-HS9

Het is Chinees Nieuwjaar, vandaag begint het Jaar van het Konijn. Hoog tijd om weer eens een Chinees automerk te bespreken: de Hongqi, een veelbelovende nieuwkomer op de Nederlandse markt.

 

Hongqi is een Chinees automerk dat onderdeel uitmaakt van de Chinese FAW Group. Hongqi bestaat al sinds 1958 en maakte eerst vooral Chinese varianten op Russische limousines. Het zat daarmee meteen in het luxe autosegment. Later maakte het ook een eigen variant op de Rolls Royce en deze stijl zie je nog steeds terug in het huidige design. Hongqi gaat echter mee met de tijd en heeft nu ook meerdere elektrische modellen waarmee het de Europese markt wil veroveren. De E-HS9 is het eerste volledig elektrische model van Hongqi en nu verkrijgbaar in Nederland.

 

Luxe

De E-HS9 is een SUV met een bijzondere en bovenal luxueuze uitstraling. De elektrische bolide is verkrijgbaar in drie uitvoeringen die het karakter van de betreffende uitvoering direct verraden; Business, Executive of President. De Business uitvoering is uitgerust met een accupakket van 84 kWh, heeft een actieradius van 396 km en een krachtige elektromotor met 436 pk. De Executive en President doen daar een schepje bovenop en hebben beide een accupakket van 99 kWh, een actieradius van 465 km en een zeer krachtige elektromotor met 551 pk.

 

Met de E-HS9 kun je met het hele gezin ontspannen reizen, aan ruimte namelijk geen gebrek. De Business en Executive hebben zeven comfortabele zitplaatsen en met de President kun je met maximaal zes personen op avontuur. Aan technische snufjes ook geen gebrek in de E-HS9. Het dashboard is voorzien van een Hyperscreen. Dit zijn drie aaneengeschakelde schermen, die ook los van elkaar gebruikt kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om relevante informatie voor de bestuurder, zoals de snelheid, actieradius en navigatie los van elkaar te tonen. Daarnaast heeft de bijrijder ook nog de beschikking over een scherm waar bijvoorbeeld een video op afgespeeld kan worden. Wil je helemaal zen aankomen op je eindbestemming? Dan kun je via de middenconsole de massagefunctie van je stoel activeren. Kortom, de Hongqi E-HS9 is een en al luxe.

 

Meer lezen of een proefrit maken? Kijk op Hongqi.nl voor meer informatie.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.