Nieuws- en persberichten

19jan

Throwback Thursday: de Ford Fiesta

Throwback Thursday: de Ford Fiesta

‘De Fiesta past u als gegoten. En hij past prima in uw budget’. Met deze slogan werd de Ford Fiesta zo’n 40 jaar geleden op de markt gebracht. Maar er komt helaas een eind aan het Fiesta tijdperk.

 

De Ford Fiesta is voor velen een icoon op de weg, want wie kent ’m niet? Ford speelde met de eerste Fiesta in 1976 in op de oliecrisis. Een kleine, compacte en betaalbare auto, ideaal voor gebruik in de stad. Ford heeft echter besloten te stoppen met de productie van dit model, want inmiddels blijkt de Fiesta aan populariteit te verliezen. Door tegenvallende verkoopresultaten stopt de autofabrikant in juni 2023 met de productie.

 

Eerste auto

Ruim en stijlvol van vormgeving’, meldt de advertentie, ‘houdt de Fiesta stevig rekening met uw budget. En hij springt karig om met benzine’. Autorijden werd door dit type auto’s voor een grotere groep mensen bereikbaar omdat je niet langer de hoofdprijs hoefde te betalen voor een goede en betrouwbare auto. Voor velen was de Fiesta dan ook de eerste eigen auto. Om deze reden zullen veel automobilisten het spijtig vinden dat het model uit productie genomen wordt.

 

Gelukkig hoeft het afscheid van dit populaire ‘boodschappenwagentje’’ niet heel abrupt te zijn. Het komend half jaar rolt het model nog van de band. Via ALD Automotive is de Ford Fiesta voorlopig dan ook regelmatig in het private lease assortiment te vinden.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.