Nieuws- en persberichten

01aug

ALD Allsports: samen werken, samen sporten

ALD Allsports: samen werken, samen sporten

Bij ALD Automotive vinden wij het belangrijk dat iedere medewerker zich goed voelt, zowel fysiek als mentaal. Vaak zijn die twee sterk met elkaar verbonden. Sporten is dé manier om je hoofd lekker leeg te maken.

Bovendien draagt samen sporten bij aan het teamgevoel. Al sinds een aantal jaren kennen wij dan ook het concept ALD Vitality, dat onder meer een app (Welly) biedt met programma’s voor ontspanning, beweging en een persoonlijke coach. Daarnaast bieden we zo veel als mogelijk een gevarieerd en gezond aanbod in het bedrijfsrestaurant. Voor corona hadden we al eerder regelmatig gezamenlijke sportieve activiteiten met ALD Allsports; bijvoorbeeld hardlooptraining, yogales en after work workout in de buitenlucht. Alles wat de vitaliteit van medewerkers ten goede komt!

Teamspirit: voor collega’s, door collega’s

Met die gedachte is ALD Allsports weer in het leven geroepen, waarbij medewerkers kennismaken met nieuwe sporten, werken aan de teamspirit en gezond bezig zijn. Dit sportprogramma wordt voor en door collega’s georganiseerd, waarbij je kunt aangeven waar je interesses liggen. Daarnaast willen wij het graag laagdrempelig houden en mogelijk maken dat collega’s nieuwe sporten of een nieuwe manier van trainen kunnen ontdekken. 

Chester Brugmans is digital marketingspecialist bij ALD Automotive maar ook gek van sport. Hij heeft samen met collega’s Lisanne, Dennis en Philip het initiatief genomen om na het vervallen van de coronaregels ALD Allsports weer te activeren en heeft deze (kickboks)handschoen opgepakt: “Want inderdaad was een van de eerste Allsports evenementen een kickboksclinic onder leiding van meervoudig kampioen Remy Bonjasky. We hebben onze collega’s gevraagd welke sporten hen aanspreken en waar zij graag eens kennis mee zouden willen maken. Kickboksen stond hoog in de rankings. Ik ben zelf groot fan van Bonjasky en hij vond het een mooi initiatief, dus wilde hij deze clinic graag leiden.”

Ook heeft een groep ALD-medewerkers van het kantoor in Hoofddorp inmiddels een workshop padel gevolgd. Lisanne en Dennis vertellen: “Dit was ook zeer succesvol. Het is een relatief nieuwe sport, behoorlijk populair geworden in coronatijd en collega’s vinden het leuk om er op deze manier kennis mee te maken. Het heeft er al toe geleid dat de collega’s in Vuren nu ook de baan op gaan. De datumprikkers vliegen over en weer, het is gaaf om te zien dat collega’s er enthousiast door raken en het motiveert om vaker een sportieve sessie in te plannen.”

Sportend het jaar door 

Onlangs was er ook een kennismakingsles zeilen, deed er een groep collega’s mee aan de KLM Urban Trail Amsterdam en werd er een inspirerende (fiets)workshop verzorgd door professioneel triatleet en meervoudig Iron Man winnaar Tom Oosterdijk. "Een mooie voorbereiding voor de collega’s die in september in Italië de ‘Stelvio for Live’ gaan fietsen of lopen voor het goede doel", aldus Philip, zelf fietsfanaat.

De reacties zijn tot nu toe heel positief. “Collega’s praten er achteraf met elkaar over, lachen om het feit dat ze volgende dag misschien wat spierpijn hebben. En eigenlijk blijken veel mensen het leuk te vinden om iets te ondernemen wat ze anders niet zo snel zouden doen. Een beetje out of the box denken en doen. Daar gaan we op de werkvloer ook profijt van hebben”, besluit Chester. 

Benieuwd of deze sportieve werkgever kansen biedt voor jouw volgende carrièrestap? Kijk op werken bij ALD Automotive.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.