Nieuws- en persberichten

03jan

De subsidiepot voor elektrische auto’s is weer beschikbaar

De subsidiepot voor elektrische auto’s is weer beschikbaar

Vanaf vandaag (3 januari om 9.00 uur) is er weer subsidie beschikbaar als je overweegt een elektrische auto te kopen of te leasen! Met de zogenaamde SEPP (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren) wordt elektrisch rijden ook voor consumenten een stuk aantrekkelijker.

Hoe het precies in zijn werk gaat en of je hiervoor in aanmerking komt lees je hier.

Subsidiebedrag

In 2022 is het subsidiebedrag € 3.350 als je een nieuwe elektrische auto leaset en € 2.000,- als je een tweedehands elektrische auto leaset. In totaal is er voor nieuwe elektrische personenauto’s in 2022 € 71 miljoen beschikbaar en voor tweedehands elektrische auto’s € 20 miljoen.

Voorwaarden

  • De 100% elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs (nieuwprijs) van de elektrische personenauto die wordt geregistreerd na tenaamstelling in het kentekenregister (RDW), is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Let op: de geregistreerde catalogusprijs in het kentekenregister (RDW) is leidend voor RVO.
  • De leaseovereenkomst van de elektrische personenauto is afgesloten op of na 1 januari 2022.
  • De subsidie is alleen beschikbaar voor particulieren.

Het subsidiebedrag wordt verdeeld over 4 jaar en je krijgt per maand een subsidiebedrag uitgekeerd. Verplichting hierbij is dat de geleasete personenauto vier jaar ononderbroken op jouw naam staat. Wordt het leasecontract eerder dan 4 jaar stopgezet, dan stopt ook automatisch de subsidie. We raden je aan om regelmatig de stand van de subsidiepot in de gaten te houden via het nieuws. Want zodra de subsidiepot leeg is vervalt automatisch de mogelijkheid op subsidie. ALD zal dit zelf natuurlijk ook goed in de gaten houden.

Hoe vraag ik subsidie voor een elektrische auto aan?

Je kan de subsidie via DigiD aanvragen nadat je een leaseovereenkomst hebt gesloten. De auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd bij je. Ga hiervoor naar de website van de Rijksoverheid https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp. Houd je getekende leaseovereenkomst bij de hand, zodat je die kan meesturen bij de online aanvraag. We gaan er vanuit dat je subsidieaanvraag wordt goedgekeurd en bestellen je auto na de bedenktijd van 14 dagen. Wordt de subsidie aanvraag toch niet goedgekeurd, dan kun je dit binnen de bedenktijd aan ons kenbaar maken.

Zo wordt duurzaam rijden ook financieel aantrekkelijk!

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.