Nieuws- en persberichten

20dec

Beveiligingslek in veelgebruikte software met de naam Apache Log4j

Beveiligingslek in veelgebruikte software met de naam Apache Log4j

Zoals je wellicht al in het nieuws hebt vernomen, waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, voor een beveiligingslek in wereldwijd gebruikte software met de naam Apache Log4j.

Deze software wordt door bijna alle bedrijven gebruikt voor het bijhouden van digitale logboeken. Het registreert bijvoorbeeld welke gebruikersnamen er op een website inloggen en wanneer. Door een beveiligingslek kunnen hackers makkelijk toegang krijgen tot bedrijfssystemen.

ALD Automotive neemt informatiebeveiliging zeer serieus om de gegevens van klanten en ons eigen informatiesysteem te beschermen. De beveiligings- en technische teams van ALD Automotive Group bevinden zich daarom al sinds 10 december 2021 in de hoogste staat van paraatheid en volgen de ontwikkelingen van bedreigingen (met betrekking tot de exploitatie van de recente kwetsbaarheid die van invloed is op de Apache Log4j-bibliotheek CVE-2021-44228) op de voet.

Tot op heden zijn onze diensten niet beïnvloed door het beveiligingslek. De potentieel kwetsbare systemen zijn op grote schaal geïdentificeerd en dringende updateprocedures voor bijbehorende systemen zijn geactiveerd.

Onze technische teams houden nauw toezicht en voeren regelmatige controles uit, met name door te zoeken naar sporen van inbreuken op de beveiliging op basis van informatie die wordt verstrekt door onze leveranciers en de cybersecurity gemeenschap.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je hier als leaserijder of fleetmanager vragen over hebt. Stuur gerust een e-mail naar info.nl@aldautomotive.com of neem contact op met je vaste contactpersoon bij ALD Automotive. Wij staan je graag te woord.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.