Nieuws- en persberichten

18okt
2021

Dag (na)zomer, hallo herfst!

Dag (na)zomer, hallo herfst!

De temperaturen dalen, het is langer donker en de warme jassen mogen weer uit de kast. Na een mooie nazomer moeten we eraan geloven: de herfst is begonnen. Lees onze handige tips voor als je de weg op gaat.

Hij staat misschien eerder voor de deur dan we zouden willen, maar het najaar heeft inmiddels zijn intrede gedaan en daarmee is de nazomer aan een eind gekomen. De warme jassen kunnen weer uit de kast gehaald worden want de temperaturen beginnen te dalen. Werken op kantoor begint gelukkig weer terug naar normaal te gaan, maar daarmee komen de files helaas weer terug. Ook gaat de klok straks weer achteruit en zul je 's ochtends in het donker de weg op moeten. Om je zo veilig en relaxt mogelijk de weg op te laten gaan hebben wij wat herfsttips voor je.

Zorg voor een goede nachtrust
We kennen het allemaal wel: vermoeid zijn. Helaas gaat dit erg slecht samen met autorijden. De kans op ongelukken neemt dan ook fors toe, volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is de kans op een ongeluk 4 keer groter als een bestuurder moe is. Zorg dus dat je goed wakker bent, neem eventueel een kop koffie voor je de auto in stapt en zet een lekkere playlist of je favoriete radiozender op waar je veel energie van krijgt. Dat zal de vermoeidheid even uitstellen. Maar zorg vooral voor een goede nachtrust zodat je uitgerust opstaat! 

Banden 
Niet alleen wintersporterliefhebbers, maar eigenlijk iedereen die in de herfst & winter regelmatig de weg op gaat, doet er goed aan om de zomerbanden op te slaan en de winterbanden uit de opslag te halen en te (laten) monteren. Het gevolg van lagere temperaturen is dat rubber harder en minder soepel wordt. Een goede grip om zo veilig mogelijk de weg op te gaan bereik je door de juiste banden en voldoende profiel. Heb je geen winterbanden in je leasecontract of ben je in bezit van een eigen auto? Een alternatief zijn de 'all season' of vier seizoenenbanden, die bestand zijn tegen de verschillende seizoenen en bijbehorende weer- en wegcondities.

Voorkom een lege accu
Er is niets vervelender dan een auto die niet wil starten in de ochtend. Het is handig om te weten hoe je hem weer aan de praat krijgt, maar voorkomen is nog beter. Een accu check laten uitvoeren is daarom niet overbodig in het najaar. Gebruik je de auto minder vaak omdat je bijvoorbeeld een aantal dagen thuiswerkt? Af en toe een wat langere autorit maken voorkomt een lege accu. De boodschappenritjes zullen hier niet aan voldoen, maar ga er gezellig wat langer op uit met de auto en bezoek een leuk stadje of natuurgebied verder weg.

Goed zicht!
De herfst is een periode van onvoorspelbare weersituaties. Het is handig om altijd een zonnebril in je auto te hebben. Met de komst van het najaar gaat ook de stand van de zon veranderen, naarmate we dichterbij de winter komen zal hij steeds lager gaan staan. Voorkom dat je tijdens het autorijden verblind wordt door zonlicht en zet een zonnebril op. En met de opkomst van de donkerder dagen kan een nachtbril ook handig zijn.

Verder kan met vochtig weer condens aan de binnenzijde van je ruiten ontstaan. Gebruik dus je blazer en airco, met beslagen ruiten heb je immers minder goed zicht op de weg en het verkeer om je heen. 

Alle zaken rondom je leaseauto
Regel je leasezaken snel en eenvoudig via de My ALD app. Hierin vind je alle relevate informatie zoals servicepartners voor schadeherstel en onderhoud. Heb je nog andere vragen over je leaseauto? Neem dan gerust contact op met Driver Care via Whatsapp via +31 (0)20 658 3080, de collega's helpen je graag op weg!
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.