Nieuws- en persberichten

05jul

Werken bij ALD: Vanaf de eerste dag voel je je welkom

Werken bij ALD: Vanaf de eerste dag voel je je welkom

Dit jaar is ALD Automotive niet alleen Great Place to Work certified. Het is zelfs uitgeroepen tot een Best Workplace. Een hele eer, omdat het een erkenning is van onze eigen werknemers. In deze coronaperiode is het misschien zelfs wel een dubbele eer, want niet eerder was (thuis)werken zo anders dan anders. 

Wat als je in deze tijd van thuiswerken met een nieuwe baan begint en je werkgever en collega’s dus voornamelijk digitaal leert kennen? Wij spraken met Naila Yaqoob, zij is eind vorig jaar begonnen als Contract Expert. Wat maakt ALD Automotive voor haar een Best Workplace? Maar ook spraken we met onze doorgewinterde collega Marcel Oomes, Sales Support Officer bij afdeling Strategic Sales, over ALD als werkgever.

Naila begint: “Als ik ALD Automotive in een paar woorden zou moeten omschrijven, dan zou ik zorgzaam, innovatief en klantgericht zeggen. ALD biedt mij een veilige werkomgeving met een vriendelijke sfeer. Alle collega’s zijn heel aardig en we proberen een band op te bouwen, ondanks dat we elkaar hoofdzakelijk online zien. Daarnaast heb ik dit eerste jaar meteen de mogelijkheid gekregen om mij te ontwikkelen; met veel afwisselende taken. Iets wat ik heel belangrijk vind bij een werkgever.”  

“Dat ALD Great Place to Work certified is, viel me meteen op. Vanaf het eerste contact eigenlijk al. Iedereen nam de tijd om mij te leren kennen. Niet alleen mijn team maar ook bijvoorbeeld onze directeur Jeroen Kruisweg en collega’s van andere afdelingen. Elke dag van mijn eerste werkweek is er een collega voor mij naar kantoor gekomen, zodat ik zo toch iedereen in mijn team kon leren kennen. Daarnaast had ik ook regelmatig gesprekken met Mikkie van Gelder, mijn Teamleader bij Contract Management, over mijn ervaringen en verwachtingen bij ALD Automotive.” 

“Mijn werk is heel gevarieerd. Ik doe administratieve taken zoals het doorvoeren van berijderwijzigingen en het koppelen van kostenplaatsen. Maar ik voer ook rekenkundige taken uit zoals het hercalculeren van tussentijdse wijzigingen en het opnemen van accessoires in een overeenkomst. Ik vind ALD Automotive klantgericht, omdat ik zie hoeveel mijn collega’s van Driver Care doen om onze leaserijders te helpen. Persoonlijk contact, net dat stapje meer zetten. Daarnaast houden wij als contract team ook altijd scherp in het oog dat de klant zo min mogelijk belemmeringen ervaart.”

“Door het vele thuiswerken is het natuurlijk wel wat lastiger om al je collega’s te leren kennen maar zelfs via Teams heb ik een collega’s leren kennen waarvan ik nu nog steeds niet weet hoe ze er in het echt uitzien. Hopelijk kan ik ook deze collega’s binnenkort snel ontmoeten op kantoor. Ik kijk daar heel erg naar uit!”

Marcel is inmiddels een oude rot in het vak binnen ALD Automotive. Hoe ervaart hij het werken bij een Best Workplace? 

“ALD Automotive is zeker een fijne werkgever. En dat is echt niet iets van de laatste tijd maar al vanaf dat ik hier werk: sinds 2006. Het klopt wat Naila zegt; vanaf de eerste dag word je welkom geheten. En nog belangrijker: het is ook gemeend!”

Marcel vervolgt: “Natuurlijk heb ik in de loop der jaren veel zien veranderen, collega’s komen en gaan, ons kantoorpand is met regelmaat aangepast van kantoorhokjes naar moderne kantoortuinen, hypermoderne vergaderzalen inclusief geavanceerde apparatuur. Van vaste computers en bureaus naar flexplekken en laptops.” 

“Al sinds jaar en dag is ALD heel trouw en stipt met het uitbetalen van de salarissen, iets wat ik -van de oude stempel 😉- bijzonder vind. Verder maakt het bevorderen van sociale cohesie, door bijvoorbeeld het gezamenlijk vieren van successen, het betrekken van medewerkers in de strategie, maar ook de informele dingen als de maandborrel en een actieve personeelsvereniging het concreet dat “people” een centrale plek innemen in de organisatie.”

Thuiswerken en groei

“Voor corona was thuiswerken bij ALD al mogelijk. Nu denken we na over hoe we die balans optimaal krijgen; thuiswerken behouden maar ook samen op kantoor zijn en bouwen aan de bedrijfscultuur. Altijd al is er veel aandacht geweest voor de mensen in onze organisatie, en dat is ook juist nu zo belangrijk omdat we aan het groeien zijn. Er zijn regelmatig diverse (groei)mogelijkheden binnen de organisatie, zodat je iets kan gaan doen waar je ambitie of je passie ligt. En dat geeft je weer motivatie en lol in je werk!”, besluit de goedlachse Marcel. 

Tot slot, wat zouden jullie ALD nog willen meegeven? 

Wij zijn trots op ALD als werkgever, ‘Keep up the good work”!

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.