Nieuws- en persberichten

22dec

Met dit wingsuit haal je in rap tempo de 300 km/uur

Met dit wingsuit haal je in rap tempo de 300 km/uur

Altijd al eens Superman willen zijn, of willen vliegen als een vogel? Wie droomt daar niet van! BMW heeft nu samen met skydiver Peter Salzmann ‘The Electrified Wingsuit’ ontworpen. Met dit innovatieve vliegpak zou deze droom nu realiteit kunnen worden. Je moet alleen niet bang aangelegd zijn. 

Het wingsuit werd ontwikkeld door autofabrikant BMW. Met dit elektrische wingsuit laat BMW zien dat het bedrijf hard bezig is zijn kennis en technologie te verbeteren rondom elektrische mobiliteit. BMW is overigens niet het enige brein achter deze innovatieve uitvinding. Skydiver Peter Salzmann, wiens droom het was om een keer echt te kunnen vliegen, is samen met een team van de Duitse autofabrikant in 2017 dit project gestart. Duurzaamheid stond voorop bij de ontwikkeling van het pak. Hiervoor werden dan ook elektrisch aangedreven propellers ontworpen die geintergreerd zijn in een speciaal aangepast vleugelpak. 

300 km/uur

Salzmann heeft meer dan 30 testsprongen gemaakt, voordat het pak officieel gedemonstreerd mocht worden. Deze spectaculaire demonstratie werd gehouden bij de ‘Drei Brüder’ in Oostenrijk, het geboorteland van de ervaren skydiver. Op ongeveer 3.000 meter hoogte sprong Salzmann uit een helikopter. De propellers hebben gezamenlijk een vermogen van 15 kiloWatt. Hiermee was het mogelijk om over de drie bergen te vliegen waar hij de waanzinnige snelheid van 300 km/uur haalde. De Electrified Wingsuit is een innovatief hoogstandje, maar wel eentje voor echte waaghalzen! 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.