Nieuws- en persberichten

08dec

Leaserijders roepen ALD Automotive uit tot beste leasemaatschappij

Leaserijders roepen ALD Automotive uit tot beste leasemaatschappij

ALD Automotive mag zich in 2021 de beste leasemaatschappij van Nederland noemen met haar overwinning in de categorie ‘Grote leasemaatschappijen’. Dit heeft de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) bekend gemaakt tijdens de presentatie van de resultaten van haar grootschalige tevredenheidsonderzoek onder (private) leaserijders en wagenparkbeheerders. ALD Automotive kreeg een gemiddeld rapportcijfer van een 8,2. Ook in de categorie ‘Private Lease’ viel ALD Automotive in de prijzen met een 3e plaats.

Leasemaatschappijen worden in het onderzoek beoordeeld op onder meer communicatie, dienstverlening en organisatie. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland: “Door COVID-19 zijn we nog bewuster gaan communiceren. Zowel intern bij ALD, als met onze leaserijders blijkt dat belangrijk. We meten tevredenheid op alle contactmomenten en daardoor kunnen we snel en gericht verbeteren waar dat nodig is. Dat geldt voor digitale communicatie en voor het persoonlijke contact tussen ALD en leaserijder. Juist die combinatie zien we als speerpunt van onze dienstverlening.”

Na een 2e plaats vorig jaar, is ALD Automotive trots de koppositie weer in handen te hebben. “Ik geloof erin dat tevredenheid van onze klanten begint bij medewerkers die het ontzettend naar hun zin hebben. Ondanks het lastige jaar hebben zij zich maximaal ingezet voor een tevreden leaserijder en dat betaalt zich uit in deze prijs. Het grootste compliment dat we kunnen krijgen is deze waardering van leaserijders”, besluit Kruisweg. De tweede en derde plek in de categorie ‘Grote leasemaatschappijen’ waren voor Alphabet Nederland en Arval.

Het onderzoek

In het onderzoek onder 5.321 leaserijders, wagenparkbeheerders en private leaserijders gaven leaserijders gemiddeld het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders een 8,5 en de private leaserijders zelfs een 8,5 aan hun leasemaatschappij. Alle cijfers zijn hoger dan vorig jaar. Ook de gemiddelde NPS is met 25 hoger dan een jaar eerder. 

VZR-voorzitter Jan van Delft zegt over de details: ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS-scores. Een mooi compliment voor alle leasemaatschappijen! Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.