Nieuws- en persberichten

19mei

Binnen 30 minuten een basis voor een aangepast mobiliteitsbeleid

Binnen 30 minuten een basis voor een aangepast mobiliteitsbeleid

De krantenkoppen melden dat COVID-19 ons reisgedrag blijvend verandert. Mensen werken vaker thuis en mijden het ov. Fietsen wordt populairder en de auto lijkt momenteel het meest veilige vervoersmiddel. Ook binnen jouw organisatie zul je waarschijnlijk veranderingen in het mobiliteitsplan aanbrengen, zodat medewerkers veilig en gezond kunnen reizen. ALD Automotive denkt graag met je mee en introduceert daarom het online 30 minuten consult.
 
Jelle Oosterhoff is manager strategic sales bij ALD Automotive. De strategic sales consultants adviseren klanten onder andere op welke manier hoe zij hun mobiliteitsbeleid kunnen optimaliseren. Momenteel hebben bedrijven niet alleen met hun bedrijfsdoelstellingen, maar ook met COVID-19 te maken als het gaat om mobiliteit. Wij vroegen hem naar het nieuwe consult om daarbij te ondersteunen.

Wat zijn de belangrijkste vragen die bedrijven op dit moment hebben rondom COVID-19?

“Deze vragen zijn specifiek per bedrijf, en hangen af van de sector, segment en locatie waar het bedrijf zich in bevindt. Een productiefaciliteit op een industrieterrein heeft andere uitdagingen dan een winkelier in het centrum van de stad. Bedrijven met veel kantoormedewerkers hebben het kantoor vaak gesloten en hun personeel is massaal aan het thuiswerken. Er wordt momenteel nagedacht op welke manier de mobiliteit voor de verschillende werknemers(groepen) kan worden ingevuld. Met name voor de groep ov-gebruikers (ongeveer 15% van de medewerkers) zoeken bedrijven een alternatief. Onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) toont aan dat 88% van de ondervraagden liever niet met OV willen reizen vanwege het hoge risico op besmetting. Welke alternatieven zijn er beschikbaar, welk alternatief past er in welke situatie en welke mate van flexibiliteit is mogelijk? Deze laatste vraag komt voort uit het feit dat er veel onzekerheid is over de duur van de huidige maatregelen.” 

Hoe is het idee ontstaan voor het online consult?

“Het idee van het online consult is ontstaan uit de vele gesprekken met onze klanten. Bedrijven belden vooral met vragen over hun leaseauto’s, maar over de mobiliteit voor de medewerkers zonder leaseauto werd niet direct gesproken. We zijn een leverancier van mobiliteit, dus naast leaseauto’s leveren we bijvoorbeeld ook e-bikes, deelauto’s en mobiliteitskaarten. Wanneer we bij klantgesprekken verder doorvragen, krijgen we daar hele positieve reacties op. Of je nu een fleetmanager of HR medewerker bent, op de afdeling finance of procurement werkt, als je belast bent met het mobiliteitsbeleid, is het prettig als je handvatten hebt die je helpen mobiliteit op de juiste manier in te vullen. Zo is het idee ontstaan om dit in een online 30 minuten consult te gieten.”

In 30 minuten een mobiliteitsbeleid opnieuw inrichten? Dat lijkt onmogelijk!

 “Dat is het natuurlijk ook. 30 minuten is te kort om een heel nieuw mobiliteitsplan op te zetten dat volledig ‘coronaproof’ is. Ons consult is bedoeld om bedrijven te helpen bij het uitzetten van de grote lijnen, en om ze inspiratie te bieden. ALD Automotive heeft een aantal denkrichtingen en handvatten uitgewerkt die passen bij een anderhalve meter-samenleving. Bedrijven bieden we daarmee richting om er verder invulling aan te geven, dat kan zelf of met verdere hulp van ons.”

Welke veranderingen in mobiliteit voorzie jij door COVID-19? 

“Het zal dus per bedrijf verschillen wat wel of niet werkt. Ik verwacht zelf een impuls voor de e-bike en het flexibel (privé) leasen van gebruikte voertuigen. Door dit laatste zal de parkeerdruk wellicht toenemen. Dit kan een domino-effect als gevolg hebben, waarbij werknemers die nu al gebruik maken van de auto en dichtbij wonen, gestimuleerd worden om ook met de fiets of e-bike te komen.”
 
Wil je ook vrijblijvend advies en in 30 minuten bijgepraat worden welke mobiliteitsmogelijkheden passen binnen de nieuwe maatregelen, dan plannen wij graag een online gesprek met je in. Neem hiervoor contact met ons op via +31 (0)20 658 70 00.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.