Nieuws- en persberichten

19mrt

Deze plug-in hybrides komen er aan (of zijn al te bestellen)!

Deze plug-in hybrides komen er aan (of zijn al te bestellen)!

Vind je volledig elektrisch rijden een te grote stap dan is een plug-in hybride auto (PHEV) wellicht dé oplossing. Het aanbod PHEV’s wordt ook steeds ruimer. Dus zomaar een keus maken is niet zo eenvoudig. Wij hebben een paar nieuwkomers in 2020 ter inspiratie voor je onder elkaar gezet.

Audi A3 Sportback 40 e-tron - Vanaf €40.360,-

De Audi A3 Sportback 40 e-tron volgt na het succes van de vorige e-tron. In 2014 introduceerde Audi haar eerste plug-in hybride. Met dit nieuwste model combineert Audi hun geavanceerde plug-in hybrideaandrijving met een sportieve look, waardoor deze PHEV interessant is voor nog meer mensen. Voor optimaal laadgemak heeft de Audi A3 e-tron een laadkabel met Type 2-aansluiting aan boord, waarmee de accu gemakkelijk is op te laden bij publieke laadstations. Volledig elektrisch heeft de auto een range van 46 kilometer.

Kia XCeed Plug-in Hybrid - Vanaf €35.495,-

Er wordt bij Kia hard gewerkt om meer en meer (deels) elektrische auto’s op de markt te brengen. Het Zuid-Koreaanse automerk introduceert nu gelijktijdig twee PHEV-versies in de Ceed-familie. De XCeed en Ceed Sportswagen krijgen een stekkervariant. Beide auto’s kunnen 60 kilometer geheel elektrisch rijden. De twee Kia’s zijn zuiniger dan ooit, het enige nadeel is de kleinere kofferbak want de plug-in hybride’s hebben ruim 150 liter minder ruimte voor de bagage dan de stekkerloze varianten. 

Skoda Octavia PHEV - Vanaf €42.450,-

Skoda introduceert een nieuwe versie van de Octavia, die beschikbaar is in drie varianten waaronder als PHEV-uitvoering. Met 6,5 miljoen verkochte exemplaren is de Octavia de absolute bestseller van Skoda. De nieuwste Octavia is net even langer, sportiever en nu dus ook groener. De eerste 55 kilometer kun je volledig elektrisch rijden. Je moet nog heel even geduld hebben want het model komt in de zomer van 2020 naar Nederland.

Renault CAPTUR E-TECH Plug-in - Vanaf €32.575,-

Op het Autosalon van Brussel heeft Renault afgelopen januari de CAPTUR E-TECH Plug-in gepresenteerd. Dit model heeft volledig elektrisch een actieradius van 50 tot 65 kilometer. De Franse autofabrikant werkt aan een groot aanbod van geëlektrificeerde modellen. Het doel is om uiteindelijk een elektrische auto te ontwikkelen onder de 10.000 euro. Tot 2022 is Renault in elk geval van plan om acht volledig elektrische modellen te ontwikkelen en nog eens twaalf PHEV-modellen. Er komen dus nog veel meer Franse pareltjes aan! 

Ford Kuga PHEV - Vanaf €33.325,-

De Ford Kuga is nu ook beschikbaar als plug-in hybride met een elektrische actieradius van zo’n 50 kilometer. Het is de eerste PHEV in het assortiment van Ford dus het zal de echte Ford-rijders goed doen te horen dat zij nu ook voor een groenere variant kunnen kiezen. Het is geen opvallende auto maar wel een moderne auto die voorzien is van de alle gemakken. Zo maakt de Kuga PHEV onder meer gebruik van het Keeping-Lane-System, want: veilig staat voorop.

Meer lezen over elektrisch rijden? Onlangs hebben we een aantal interessante volledig elektrische auto’s in 2020 belicht. Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste innovatienieuws op gebied van mobiliteit? Volg ons op LinkedIn of Facebook!

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.