13dec

Innovatie van de Maand: Squad biedt oplossing voor verkeerschaos

Innovatie van de Maand: Squad biedt oplossing voor verkeerschaos

Elektrische auto’s vullen langzamerhand ons gehele straatbeeld. Een nieuw pareltje is de Squad. Hoewel het veel weg heeft veel weg van een brommobiel of Canta, is de Squad een stuk hipper in zijn uiterlijk en bovendien een stuk innovatiever aangezien het rijdt op zonne-energie.

De Squad  combineert het praktisch gemak van een scooter met het comfort en de stabiliteit van een stadsauto. En hoe leuk: wederom een innovatie van eigen bodem!

De zonneauto is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de stad, waar CO2-uitstoot en verkeerscongestie de grootste problemen zijn. Door de kleine afmetingen neemt de auto namelijk veel minder ruimte in bij parkeren. Want op één parkeerplek kunnen maar liefst vijf Squad’s staan. Waar een gewone auto al snel 10 vierkante meter in beslag neemt, is dat bij de Squad slechts twee vierkante meter.

Het 45 km/u-voertuig is dus een oplossing voor het beperkte aantal parkeerplaatsen in de grote steden en het is ook 100 procent emissieloos. Van ‘rijschaamte’ is dus geen sprake bij gebruik van de zonne-elektrische Squad, zeker in een zonnig land kan de auto met zijn eigen zonnedak tot 9.000 kilometer per jaar opladen. 

Innovatief en praktisch 

De zonneauto is bedacht door twee ex-LightYear medewerkers, Robert Hoevers en Chris Klok, die samen meer dan 40 jaar ervaring hebben in mobiliteit. Het doel van het tweetal was om een onderscheidend, jong en toegankelijk design te ontwikkelen. Het zonnepaneel heeft de maximale afmeting die mogelijk is op zo’n dak en dit stond dan ook aan de basis van het ontwerp. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden is er verder voor een lichtgewicht ontwerp, zonder deuren gekozen. Het feit dat de auto geen deuren heeft, maakt het parkeren in of op kleine plekken nog makkelijker. 

De Squad blijkt verrassend ruim en biedt plaats aan twee passagiers en twee kinderen tot 1.25 meter. Er is zelfs ruimte voor bagage in de achterbak. De makers hebben voor een bestaande vervoersvorm (de scooter) gekozen, omdat implementatie dan een stuk gemakkelijker is. Het voertuig kan zo de weg op en bestuurders hoeven geen helm op in de Squad.

Pre-order

Sinds eind november is de Squad beschikbaar als pre-order. U zal nog wel even moeten wachten voordat hij voor uw deur staat, want de eerste exemplaren rollen pas in 2021 van de band. Vanaf volgend jaar zullen er ook lease-opties worden aangeboden. Het doel is om de leaseprijs onder de 100 euro per maand te houden. Een bijkomend voordeel is dat u geen (auto)rijbewijs nodig heeft om hem te mogen besturen, aangezien de zonneauto onder de scooters valt.

Wilt u meer lezen over andere mobiliteitsoplossingen dan de auto alleen? Lees meer over e-bikes of deze innovatieve e-scooter.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.