Nieuws- en persberichten

01okt

Onze top 5 podcasts voor onderweg

Onze top 5 podcasts voor onderweg

Podcasts zijn populair. Een swipe op het scherm en u heeft toegang tot de gedachten en strategieën van enkele van de meest succesvolle en inspirerende mensen ter wereld. Het is ook een fijne manier om de tijd, die u reist naar of van het werk, nuttig te besteden. Hierbij onze top 5 podcasts voor onderweg.

1. GrandPrix Radio

Grand Prix Radio brengt u 24 uur per dag het allerlaatste nieuws uit de racewereld. Elk half uur hoor je Formule 1-commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij vanaf racecircuits over de hele wereld, met tussendoor de beste dancehits & classics. Bekende coureurs doen verslag van races vanaf de circuits. Daarnaast is presentator René Hoogterp (ook autosportcommentator bij Ziggo) altijd alert en wordt er ook inhoudelijk uitvoerig gesproken over de gereden klasse. Ook de bekende Formule 1-pitreporter Jack Plooij schuift regelmatig aan. Kortom: gasten die dicht op de actie zitten, met leuke inside informatie en mooie discussies voor de autosportliefhebber.

Luister hier naar GrandPrix Radio.

2. The Tim Ferriss Show

The Tim Ferriss Show is een alom geprezen business podcast waarin Tim Ferriss wekelijks een succesvol persoon interviewt. De gasten komen uit een heleboel verschillende branches maar hebben als gezamenlijke deler dat ze heel succesvol zijn. Denk aan aan alleskunner Jamie Foxx (acteur, komiek, zanger en producten), Karlie Kloss (model) en coach Tony Robbins (schrijver van o.a. I am not your guru en veelgevraagd spreker). Tim interviewt zijn gasten niet over waar ze bekend mee zijn geworden, maar gaat op zoek naar wat hun routines, hun gereedschappen en hun tactieken zijn. En om al die tactieken, gereedschappen en routines te achterhalen neemt Ferris flink zijn tijd. Eén aflevering van The Tim Ferriss Show duurt meestal meer dan twee uur.

Deze podcast werd drie jaar achtereen geselecteerd bij de ‘Best of’ Apple Podcasts. Het was de eerste business/interview podcast die de grens van honderd miljoen downloads passeerde. Inmiddels is de podcast al meer dan 300 miljoen keer gedownload.

Luister hier naar The Tim Ferriss Show.

3. De Nationale Autoshow

Bent u een échte autoliefhebber en blijft u het liefst op de hoogte van alle feiten op het gebied van de nieuwste modellen, auto-snufjes en andere innovaties? Dan is De Nationale Autoshow van BNR echt wat voor u. Meindert Schut en Wouter Karssen van Autoblog.nl nodigen verschillende gasten uit en updaten de luisteraars elke week over de ontwikkelingen in de auto- en mobiliteitswereld. Luister bijvoorbeeld de aflevering terug waarin Laurens van den Acker werd geïnterviewd over Dutch Design Week. Een aanrader!

Luister hier naar De Nationale Autoshow.

4. The J Files

De auto is voor velen het moment om lekker muziek te luisteren. Zeker als u alleen in de auto zit, is het de ideale plek om uw favoriete nummer net even wat harder te zetten en ongegeneerd mee te zingen. Wilt u meer weten over de artiest achter de muziek, dan is de podcast van The J Files een echte aanrader. Het zijn luister-documentaires waarin gasten en fans een artiest portretteren. De meest ontroerende maar ook gekke en bijzondere verhalen komen voorbij. Nirvana, Tupac Shakur, De La Soul, Neil Young, en The Chemical Brothers – dit is slechts een kleine selectie van artiesten die voorbij komen in de meer dan 170 afleveringen. 

Luister hier naar The J Files.

5. De kofferbakmoord

Tot slot een podcast voor wie zin heeft in een spannend verhaal. In 2017 dobbert de auto van Ralf Meinema in het Stieltjeskanaal in Drenthe. Zijn levenloze lichaam wordt in de kofferbak gevonden. Wat is er gebeurd? Dat is twee jaar later nog steeds niet duidelijk. Twee journalisten van het dagblad van het Noorden duiken in de zaak. Waarom moest Ralf dood?

De kofferbakmoord is een podcast zonder tierelantijntjes. Daardoor voelt het verhaal heel ‘echt’ en dichtbij. Het is alsof u zelf aan tafel zit bij de ouders van Ralf, zijn vrienden en de politie. Door hun verhalen leert u hem steeds beter kennen en volgens sommige luisteraars waan je je toch wel een beetje misdaadjournalist; langzaam bekruipen je allerlei ideeën over wat hij mogelijk te verbergen had.

Luister hier naar de podcast De kofferbakmoord.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.