Nieuws- en persberichten

27sep

Zakenauto van het Jaar 2020: Volkswagen Polo

Zakenauto van het Jaar 2020: Volkswagen Polo

Woensdag 25 september werd de Volkswagen Polo uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2020. Vorig jaar was de Polo al favoriet in de verkiezing, maar dit jaar gaat de auto er met de titel vandoor. En dan te bedenken dat de Polo het op nam tegen de Jaguar I-Pace, Kia Niro, Volkswagen Golf en Volvo V60.

Onze Sales Director Pravin Chaturi zat in de jury. Tijd voor een paar vragen over de verkiezing!

De Polo was al favoriet, was de keuze voor de Polo dan ook een unanieme beslissing van de jury?

“Het resultaat komt tot stand door de anonieme en onafhankelijke input van alle juryleden. En de juryleden hebben veel actuele kennis over personenauto’s in het zakelijke segment. Elk van ons vertegenwoordigt een belangengroep, zoals leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en journalisten. Natuurlijk heeft elk jurylid zijn of haar voorkeur, maar alle scores zijn gewogen en de winnaar is de auto die overall gezien het beste uit de test komt.”

Waar worden de auto’s op beoordeeld en waarom is dit de nummer 1 geworden?

“De Zakenauto van het Jaar wordt gewogen op een aantal criteria, zoals het innovatieve karakter van het model, comfort en rijeigenschappen, veiligheid en uitstraling. Daarnaast heeft elk jurylid ook de mogelijkheid om punten te geven op basis van zijn of haar eigen inzicht en gevoel. Alles bij elkaar opgeteld en gewogen maakt dat duidelijk wordt welke auto op nummer 1 staat. Aan de ene kant is het dus een theoretische exercitie, maar gelukkig speelt ook emotie een belangrijke rol.”

En waarom is de Volkswagen Polo de nummer 1 geworden?

“Je ziet bij de Volkswagen Polo dat niet alleen zakelijke rijders steeds vaker voor dit model kiezen maar ook onder private leaserijders neemt de populariteit toe. De juryleden noemen de Polo allen een vaste waarde in het segment van de compacte zakenauto’s. In de autobranche wordt niet voor niets vaak van de ‘Polo-klasse’ gesproken. Naast de kwaliteiten van de auto zelf schaalt de jury ook het marktaandeel, de organisatie en de kilometer-kostprijs hoog in. Die laatste hangt met name samen met de hoge restwaarde.”

Welke auto vond jij een goede nummer twee?

“Daar heb ik niet een uitgesproken voorkeur in. De kwaliteit van alle deelnemers is ook dit jaar bijzonder hoog en er zijn geen verliezers. De nominatie is op zichzelf al een erkenning. Ik ben daarnaast onder de indruk van de ambitie, passie en drive die de merken hebben getoond in de presentatieronde.”

Is er een auto die wat jou betreft ontbrak aan de lijst genomineerden? 

“Nee, de lijst met genomineerden is zorgvuldig samengesteld volgens de criteria van de organisatie. Ik kijk nu al uit naar de verkiezing van volgend jaar en dan met name naar het effect op de zakelijke rijder als gevolg van de opkomst van nieuwe merken en meer betaalbare elektrische personenauto’s.”

In welke auto rijd jij zelf momenteel? 

“Ik rij nu voornamelijk in een Volvo en wissel dat regelmatig af met andere mobiliteit. Ik pas mijn vervoer aan naar mijn behoefte en kies gemakkelijk voor de bus of trein, een deelauto of een e-bike. Op die manier sta ik niet onnodig stil en die tijd benut ik dan weer zoals het mij uitkomt.” 

Tot slot, wat is jouw old time favorite?

“Als er een leuke 4x4 voor de deur staat, met een mooie daktent en die klaar is voor een avontuurlijke reis, dan stap ik direct in!”

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.