Nieuws- en persberichten

20dec
2018

Bent u al winterklaar?

Bent u al winterklaar?

Grote kans dat u al een keer met een ijskrabber in uw handen heeft gestaan om uw autoruiten ijsvrij te maken. In de winter kan de temperatuur soms flink dalen. Om u voor te bereiden op mogelijke winterse taferelen, zetten we nog wat tips voor u op een rij.

Deze tijd van het jaar is het goed om uw auto winterklaar te maken. De winterbanden heeft u hoogstwaarschijnlijk al onder de auto zitten. Als dat niet zo is, is het raadzaam alsnog naar de mogelijkheden te informeren en eventueel een afspraak in te plannen met uw garage. 

Ook is het verstandig uw auto even helemaal na te lopen, dit kunt u gewoon zelf doen. Controleer of de rubbers van uw auto goed schoon zijn en vet ze in met bijvoorbeeld siliconenspray. Dit voorkomt vastgevroren deuren. Vervang uw normale ruitenwisservloeistof door de speciale antivries variant. En de juiste motorolie met een lagere viscositeit, wat ervoor zorgt dat het ook bij lage temperaturen snel blijft doorstromen, kan het verschil maken op een hele koude dag tussen het wel of niet starten van de motor.  Bij de garage of benzinepomp kunnen ze u hierover informeren. Maak tot slot uw ramen aan de binnenkant ook goed schoon. 

IJsvrij

Bevroren autoramen zijn zonder meer irritant. Het kost u extra tijd om van huis te kunnen, u krijgt er koude handen van en vaak zijn de ruiten ook nog eens aan de binnenkant beslagen. De beste manier om uw ramen ijsvrij te houden is door ze af te dekken met een stuk karton of anti-ijsdeken. Moet u uw ruiten toch schoonkrabben dan is het raadzaam ontdooivloeistof te gebruiken. Dan is uw raam aanzienlijk sneller ijsvrij. Een fles slotontdooier kan ook makkelijk zijn om in huis te hebben. Wellicht overbodig om te benoemen, maar bewaar dit dus niet in de auto. 

Vochtvrij

Condens aan de binnenkant van uw ramen is ook zo’n typische winterkwaal. Een schoon raam is minder gevoelig voor condens dan een vieze ruit. Zet u meteen de recirculatiestand van de airco aan zodra u bij uw auto aankomt, dan zal de condens snel optrekken. Een vochtvreter kan ook helpen om het ergste kwaad ‘letterlijk’ op te nemen. Dit kan een huis, tuin en keuken-versie zijn, gemaakt van droge rijst of kattengrit. Ook is het aan te raden geen natte spullen in de auto achter te laten, of zelf met een nat pak in de auto te stappen. 

Warm blijven

Gaat u op wintersportvakantie met de auto, houd u er dan rekening mee dat u onderweg een tijd stil kan komen te staan door file veroorzaakte drukte of een onverwacht pak sneeuw. In zo’n geval kan het prettig zijn om wat dekens bij de hand te hebben om u warm te houden. Ook een paar waxinelichtjes kunnen in de auto al voor wat extra warmte zorgen. En zorg ook voor een beetje proviand: voldoende drinken en wat te eten (mueslirepen, koekjes, wat fruit etc.) , u weet nooit hoe lang zo’n opstopping kan duren.

ALD Automotive heeft nog veel meer wintertips online gezet zodat u veilig de winter doorkomt. Hier vindt u meer informatie en tips om deze winter veilig en goed voorbereid de weg op te gaan.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.