Nieuws- en persberichten

03jul
2018

Op weg naar een heerlijke zomer

Op weg naar een heerlijke zomer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt natuurlijk ook voor uw autovakantie. Als u al voor vertrek naar uw vakantiebestemming belangrijke zaken regelt, gaat u ontspannen de weg op. Een goed begin van de vakantie dus! ALD heeft een overzicht gemaakt met handige vakantie- en reistips.

Op onze website vindt u een uitgebreid overzicht met tips voor onderweg naar- en op uw vakantiebestemming. Mocht u zelf nog een gouden tip hebben die niet in ons overzicht staat, deel dan uw persoonlijke zomertip met ons via twitter en #aldzomertips. Dan zorgen wij dat uw tip ook op onze website komt. Hieronder geven we u alvast een voorproefje.

Check voor vertrek

Niets is vervelender dan er onderweg achter komen dat uw auto iets mankeert. Dat levert onnodig stress op. Een aantal zaken is van tevoren door uzelf al eenvoudig te controleren. Is de bandenspanning goed, zijn de ruitenwissers nog in orde en zijn het oliepeil, koel- en ruitenvloeistof nog op peil? Check ook nog even of u alle belangrijke documenten zoals uw rijbewijs, schadeformulieren en het kentekenbewijs heeft klaarliggen.

Goed verzekerd op reis

Weet u wat voor soort verzekering u heeft? De ‘groene’ kaart is uw bewijs dat u verzekerd bent dus neem deze mee op reis. In sommige landen is het zelfs verplicht de kaart bij u te hebben. Bovendien geeft de kaart antwoord op de vraag in welke landen u dekking hebt. Vergeet ook niet uw caravan of aanhanger apart te verzekeren. En tot slot is een aparte reisverzekering aan te raden voor het geval u bijvoorbeeld ziek wordt onderweg of bagage kwijtraakt. 

Handig voor onderweg

Kinderen op de achterbank? Met leuke reisspelletjes vermaken zij zich daar prima. En voor uw eigen rust kan een koptelefoon voor u of uw kinderen ook handig zijn. Ook is het raadzaam voldoende water en eten mee te nemen in de auto. Dat maakt lange wachttijden voor de grens of in de file een stuk aangenamer, of als zoethoudertje voor de achterbank.

Tolwegen en milieuzones

Door strengere milieueisen in Europa bent u verplicht in sommige steden een milieuvignet aan te schaffen. Ook zult u tolwegen passeren. Contant geld of een tolvignet biedt uitkomst om snel door te kunnen. Op onze website vindt u alle informatie over de regels en aanschaf van vignetten.

Nog belangrijk

Een aantal landen verplicht om bepaalde accessoires in de auto te hebben zoals verbanddozen, gevarendriehoeken of veiligheidshesjes. Dit kan u een boete opleveren wanneer u dit niet op orde heeft. Ook is het in sommige landen verboden navigatieapparatuur met flitspaalsignalering te gebruiken. Op onze website vindt u tenslotte tips om zuiniger te rijden en noodnummers voor pech onderweg.

Neemt u onze handige vakantie- en reistips door, dan kan dat niet misgaan. En in geval van nood staan onze collega’s van het Driver Care team altijd voor u klaar. Alvast een fijne zomervakantie gewenst!

Bekijk ook onze zomertipspagina voor meer tips.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.