Nieuws- en persberichten

25apr
2018

Feest in de auto, maar blik op de weg

Feest in de auto, maar blik op de weg

Muziek en autorijden. Een combinatie waar veel mensen erg blij van worden. Helemaal alleen genieten van een lekkere housebeat of met reisgenoten meezingen met een guilty pleasure. De auto is zonder meer de plek waar de meeste mensen naar de radio luisteren en zo van de laatste hits genieten.

Of podcasts luisteren over onderwerpen van interesse. Een goed infotainmentsysteem wordt dan ook steeds belangrijker in de auto. 

Steeds meer consumenten gebruiken een infotainmentsysteem dat via de smartphone in verbinding staat met de auto. Populaire tools hiervoor zijn Android Auto en Apple Carplay. Met deze apps kunnen smartphones eenvoudig gekoppeld worden aan de auto. Behalve dat het automobilisten helpt handsfree gebruik te maken van alle functionaliteiten van een smartphone, is het ook een handige app om muziek te luisteren in de auto. Natuurlijk geldt dit voor alle audio, zo kunt u hiermee ook podcasts en audioboeken afluisteren.

Muziekdiensten timmeren aan de weg

Muziekdienst Spotify ‘lekte’ onlangs nieuws dat zij zelf met een geluidsspeaker komen dat aan het ventilatierooster in de auto te bevestigen is. Het zijn nog geruchten, maar het lijkt er op dat de speaker aan de hand van stemcommando’s de gevraagde nummers afspeelt. Er is hier dus goed aan de veiligheid van de automobilist gedacht. Handen kunnen gewoon aan het stuur blijven terwijl u uw favoriete plaatjes kiest. Maar Spotify is niet de enige muziekdienst die de automobilist in het vizier heeft. 

Zo is muziekdienst Shazam onlangs in zee gegaan met Seat. Want wellicht herkent u dit: er wordt op de radio een lekker nummer gedraaid. U wilt eigenlijk direct weten welke artiest daar achter zit, maar bent genoodzaakt de blik op de weg houden. Bij Seat hebben ze daar nu de oplossing voor: de ingebouwde Shazam-app, waarmee u handsfree de muziek kunt herkennen en toevoegen aan uw eigen playlist. In de toekomst zal met de toenemende audiomogelijkheden muziek alleen maar populairder worden in de auto. 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.