Nieuws- en persberichten

12apr
2018

Volkswagen showt de autonome schoolbus

Volkswagen showt de autonome schoolbus

Ziet u het al voor zich dat uw kind elke ochtend door een autonoom rijdende schoolbus weggebracht wordt? Volkswagen heeft deze constructie al in de maak. Wij brengen vooralsnog ons kroost gewoon met een ‘ouderwetse’ bakfiets rond. Maar deze uitvinding maakt wel nieuwsgierig. 

Volkswagen timmert hard aan de weg op het gebied van autonoom rijden en wil hierin graag een leidende rol spelen. De fabrikant werkt aan autonome mobiliteitsoplossingen voor allerlei verschillende doelgroepen. Op de Autoshow van Geneve werd in maart vol trots de Volkswagen SEDRIC schoolbus gepresenteerd. 

Geel gevaarte

Het model valt behoorlijk op. Het is een groot, geel en bovendien elektrisch gevaarte, dat kinderen volledig autonoom van huis ophaalt en weer thuisbrengt. De kinderen hoeven zich niet te vervelen onderweg en daarom is de bus uitgerust met de meest coole gadgets, zoals computerspelletjes en een groot Oled-scherm. Ouders kunnen de schoolbus via een app bestellen. 

Het groene licht voor productie is gegeven, maar Volkswagen heeft nog geen bericht afgegeven over wanneer we de SEDRIC op de weg mogen verwachten. Onze verwachting is dat het nog wel even gaat duren. Er moet nog flink getest worden voordat we ons meest dierbare ‘bezit’ zonder menselijke bestuurder de weg op sturen.

Elektrische bakfiets 

In de tussentijd? ALD Automotive heeft al een goede oplossing voor het vervoeren van kinderen: de elektrische bakfiets. Die is veilig en je kunt er meerdere kinderen mee vervoeren. Weliswaar moet er nog zelf gestuurd worden, maar het is een goede stap op het gebied van duurzaamheid. Via Bright Lease hebben wij onlangs nog zes elektrische bakfietsen bij kinderdagverblijf Natuurfontein in Amsterdam mogen afleveren. Het is anno 2018 een ideale mobiliteitsoplossing voor kinderen.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.