Nieuws- en persberichten

12jan

Innovatie van de maand: Autonome Air Taxi

Innovatie van de maand: Autonome Air Taxi

Over een paar jaar zien wij in Nederland waarschijnlijk de eerste ‘delivery-drones’ vliegen die ons eten, pakketjes of medicijnen tot aan onze voordeur bezorgen. Maar in Dubai zijn ze al een stap verder. Daar willen ze de drone gebruiken voor het vervoer van passagiers. Een interessante ontwikkeling.

In Dubai is de Duitse startup Volocopter vorig jaar gestart met een pilotfase waarbij autonoom vliegende drones mensen van A naar B vliegen. In september is de eerste succesvolle testvlucht uitgevoerd. De drone is geschikt voor maximaal twee personen. De ‘Autonomous Air Taxi’, zoals ze hem in Dubai hebben genoemd, heeft 18 propellers en een maximumsnelheid van 100 kilometer. Vooralsnog kan de drone met twee mensen aan boord een afstand van ongeveer 27 kilometer overbruggen. 

Autonoom navigeren

De autonome drone hoeft niet bestuurd te worden. Het werkt met coördinatiepunten waarop de drone zelf kan navigeren. De drone vliegt dan uit zichzelf van waypoint (gps-coördinaat) naar waypoint. Gebruikers van de autonome airtaxi bestellen de drone met een speciale smart mobility app. 

Wanneer kunnen we instappen?

De leverancier verwacht dat we over 5 jaar voor het eerst gebruik kunnen maken van de ‘Autonomous Air Taxi’. De testvluchten die tot nu toe zijn uitgevoerd waren succesvol. Maar hierbij zijn nog geen personen vervoerd. De komende vijf jaar wordt gebruikt om na te denken over wet- en regelgeving, het inrichten van de juiste infrastructuur en het realiseren van veilige start- en landingsplekken. We blijven de ontwikkeling volgen!
 

URL naar video: https://youtu.be/V08IQz7Rk3o

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.